Mona Sahlin ta initiativ till att stoppa hajfenssoppan

Ett Tv-reportage här i veckan inför en komma film gjorde mig både ledsen och heligt förbannad. Det handlade om att hajar fångas och slaktas bara för att fenorna ska användas till hajfenssoppa, resten ratas i de flesta fall. Det var till och med så att man ibland kapade av fenorna för att sedan släppa tillbaka hajarna levandes.

Detta är tydligen en oerhört stor handel då bara narkotikahandeln är större än handeln med hajar. En sådan marknadsekonomi vill vi inte ha och här behövs många åtgärder. Ett är ett globalt förbud mot systemet om det nu inte finns och självklart fiskekvoter över hela världen.

Förbjud och bojkotta hajfenssoppa där motivet för hajjakten finns. Den råa kapitalismen och människors fåfänga är ett hot mot jordklotets överlevnad inte minst nu med all ny teknik som hjälper denna typ av djurplågeri och överfiske.

Jag visste inte om att detta försiggick då man är för långt ifrån hajarna och inte äter hajfenssoppa. Mona Sahlin varför inte ta initiativ till att stoppa detta barbari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.