Demokratin inom EU, Fotboll och trav

Eu,s demokrati
Irland har röstat nej till det förslag till nytt fördrag. Om det är bra eller dåligt kan man självklart ha olika åsikter om och det är inte det jag reagerar emot. Jag tycker det ur demokratisynpunkt är vansinnigt att en minoritet har veto som nu Irland som har 1 % av EU,s befolkning. Ska dom kunna bestämma om alla andra länder har önskat ha ett nytt system. Jag betonar än en gång att jag själv inte tagit defenetiv ställning i frågan, då ingen ännu gett mig svaret om vi kan behålla den Svenska modellen där vi har kollektivavtal som reglerar förhållandena på arbetsmarknaden. I Irlands fall sägs nejet främst bero på bristande information och att de är rädda att mista sitt förbud mot aborter. En extrem uppfattning som det egentligen inte borde få finnas. Rätten till abort är ju en frihetsfråga för framförallt kvinnan. Vi kan inte fortsätta ha ett system i en demokrati där en liten minoritet har veto. För mig är inte minoritetsveto demokrati. Vill man inte acceptera det som stora majoriteter får man väl gå ur, den möjligheten finns ju alltid. Det diskuterar man inte för de är väl ett av de länder som finns med som har haft de mest positiva effekterna av EU.

Fotbolls EM
I går var det åter en fantastisk match av Holland och man funderar verkligen vilket lag som ska slå dom. Däremot är både Italien och Frankrike mycket stora besvikelser. Det är inte trevligt att se dessa Italienare bara filma för att få frisparkar. I kväll tror jag däremot att Sverige åker på pumpen för Spanien var mycket bra i förra matchen och jag tycker Sverige vann mera på att Grekland var så dåliga än på egen styrka. Självklart finns dock hoppet fortfarande kvar. Ingen brist på spänning innan detta mästerskap är över.

Dagens V75
Lördagar och inte minst dess förmiddagar brukar jag ägna åt travet och V75. Idag går det uppe i Boden men tyvärr så hittar jag inga spikar som jag känner känns säkra. Jag väljer dock Nassau Town med Robert Berg i avdelning 2 och hennes chanser ökar när nr 11 Scargel blev struken. Min andra spik blir Eike Troll i nordsvenskloppet. Guldivisionen avd 3 ser spännande ut, visserligen är Passionate Kemp bra och blir storfavorit men jag tror det är risk för favoritfall och jag hoppas min favorithäst som även den kommer från Stig H,s stall, Digger Crown ska få vinna. Digger Crown är en verklig kämpe som sprungit in över 17 miljoner kronor under sina 11 levnadsår

Den här bloggen har jag skrivit samtidigt som jag lyssnar på Lennart Johansson, en mycket stor svensk fotbollsledare. Jag kan nämna att han och jag fick RF,s förtjänsttecken samtidigt 1992.

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Jag håller delvis med dig om det odemokratiska i att Irland stoppar hela processen. Sedan kanske det är dags för dig att ta ställning i frågan. För dig är irländarnas oro över abortlagstiftningen närmast kriminell. Det är samma syn som jag som företagare med anställda har på den svenska LAS-lagstiftningen. Det är sjukt att inte få säga upp en lat och oduglig arbetstagare bara för att de en gång blivit anställda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.