Ta en återställare Mona Sahlin

Igår beslutade riksdagen efter en kort återremiss att FRA, den avlyssningslag som regeringen vill ha, ska träda i kraft. Invändningarna har varit många att storebror kan läsa och lyssna på allt som går som tele- och internetrafik på kabel, samt passerar Sveriges gränser.

Kritiken har varit massiv men med lite kosmetika fick Tolgfors igenom förslaget. Liberala ungdomsförbundet var kritisk, likaså advokatsamfundet som inte ser förändringar i lagtexten efter återremissen, Europarådets kommissarie för mänskliga rättigheter frågar om det inte är grundlag, FOI tror inte det kommer att fånga några terrorister och det finns många många fler.

Den här typen av massavlysning utan brottsmisstanke för tankarna till gammelkommunismen och det kanske är det som menas med det nya arbetarpartiet som moderaterna säger sig vara.

Det pratas mycket om vad Socialdemokraterna ska göra vid en valvinst 2010. Jag tycker att Mona Sahlin i detta fall ska gå ut och lova en återställare i denna fråga och börja om från början. Se över vilken typ av avlyssning som ska kunna göras eller om det räcker med dagens.

* Vad hvilja moderaterna?
I vanliga fall brukar moderaterna stå för att lagar och regler ska gälla. Idag går Lennart Johansson ut i en insändare och till hårt angrepp på parkeringsvakter samt fastighetsbolag som lappar folk som parkerar fel. Han menar att syftet med lappningen är att sätta dit folk och han vill att vakterna samt bolagen ska bli mer seriösa.

Jag antar att parkeringsförbuden kommit till för att det inte ska vara parkeringar där man fått lappar. Är man seriös om man inte följer de uppgifter man fått sig att sköta? Jag vill att UPAB:s parkeringsvakter ska utföra sitt uppdrag oavsett om uppdraget är på kommunens parkeringar eller på privata uppdrag.

* Sverige ut ur fotbolls EM
Helt väntat så åkte Sverige ut ur EM. Om ni läst min blogg eller träffat mig så vet ni kanske att jag blev mycket positivt överraskad över vinsten mot Grekland. Tippade dock 3-1 till Ryssland även om jag självklart önskade svensk seger. Jag har inte tyckt mig se de kvalitéer som skulle behövas för att gå vidare och med många halvskadade spelare går det inte.

Media går nu till storms att det var det gamla som föll och det nya som vann. Ryssland och Holland spelade bra med snabba och långa pass. Det tillhör väl det klassiska inom fotbollen istället för den gåfotboll som spelas i många lag och där det går ut på att filma till sig frisparkar samt straffar. Vi får erkänna att vi förlorade mot bättre lag och att vi får försöka komma tillbaka och kvala in till VM.

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Jag håller med dig helt i din kritik av FRA-förslaget. Däremot känns det fånigt med sådan kritik från en socialdemokrat eftersom det i grund och botten helt är en S-idé. Att sedan ingen socialdemokrat röstar för förslaget är fegt och populistiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.