Högeralliansens kontrollsamhälle

Midsommarafton

Jag får väl börja med att önska alla en glad och trevlig midsommarafton. Vädret är väl i stort som vanligt på midsommar, det regnar och är kallt men det ansvaret tar jag inte på mig.
Som vanligt kommer våra vänner från Täfteå hit och vi börjar som alltid med lunch, och det brukar bli lite spel alltifrån trav till sällskapspel. Vi brukar även göra en liten tripp ut i skogen och fika om vädret tillåter men dig ser det mörkt ut.

Skäms ICA och Konsum
Till midsommar finns alltid några givna maträtter och speciellt ska det vara rullströmming som Inger är suverän på att göra om det finns bra råvaror. När jag var ute och skulle köpa strömming i centrum både på ICA, Konsum fanns inga riktiga strömmingsfiler. Visserligen sålde man vad man sa var strömming men det var strömming från västkusten då är det små sillar även om de är stora gentemot strömming som var stora gentemot strömming. Båda butikerna hade samma sort och då tippar jag att man har samma leverantör. Jag tycker det är ynkligt att man inte kan köpa av de fiskare som ändå finns lokalt här i trakten så vi får köpa riktig strömming till midsommar. Det behövs skärpning om vi ska ha förtroende för våra livsmedelsleverantörer.

Kontrollsamhället
Kontrollsamhället blir värre med den politik regeringen nu tänker föra med så kalla FRA. Det är precis som under kommunisttiden att man ska kontrolleras in i minsta detalj även om man inte är misstänkt för något. Nu börja vi redan få se andra effekter som att stora dataföretag inte lägger sin verksamhet i Sverige utan väljer andra länder. Här är det viktigare med hushållsnära tjänster som framtidens yrken

GLAD MIDSOMMAR

En kommentar

  1. Patrik L

    Butikerna tillhandahåller de produkter som konsumenten efterfrågar. Så funkar det och det är skandal att inte kommunstyrelsens ordförande förstår en så enkel sak. Men svenska traditioner som hemmagjord sill och stekt strömming prioriteras kanske inte längre av de yngre generationerna. Synd, men så är det. Kanske vill (s) ha kvar traditionerna som dom varit men med en partiledare som ”hatar allt genuint svenskt” och tycker midsommar ”är töntig”, allt enligt Mona Sahlin själv, så får Lennart nog finna sig i att världen vi lever i är dynamisk.
    Sedan vill jag minnas att det var Leni Björklund (s) som först var ute och ville ändra på reglerna hos FRA. Det ärligaste för (s) hade varit att lägga ner sina röster eftersom man inte var nöjd med helheten. Att rösta emot var fegt eftersom man själv varit inne på samma linje.

    Avslutningsvis ska jag bara säga att jag hade turen att få ”äkta vara” ang sill och strömming. En (eller två) OP gjorde det heller inte sämre.
    Trevlig midsommar Lennart, trots ditt missriktade gnäll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.