Nya kontrollhögern och lite midsommarreflektioner

Nya moderaterna
Ja visst är det ett helt nytt synsätt bland dagens moderater även om det finns kvar lite gamla i regeringen. De nya moderaterna går in på ett kontrollsamhälle som vi inte sett maken till i det moderna Europa. Inget enda land har gått så lång som Sverige i denna fråga. Att kunna avlyssna folk som man nu gör med den nya Fra-lagen måste. I gårdagens Expressen var det också där två jurister vill pröva lagen i Europadomstolen. De nya moderaterna inför ett kontrollsamhälle helt i stil med gamla kommunister men rätten att vidta stridsåtgärder för att försvara den Svenska modellen med kollektivavtal den vill man försämra. Måhända vill man som i många andra länder där inte kollektivavtalen är grunden för lönebildningen införa en statlig lönepolitik. Är vi på väg till statssocialismen med de nya moderaterna.
Isa som jobbar för att få utländskt kapital till Sverige säger att utländska företag inte kommer att investera i landet. Mona Sahlin här gäller det att vi socialdemokrater avskaffar lagen i nuvarande form.
De gamla moderaterna med Carl Bildt som sysslat med vuxenmobbing av Lars Danielsson verka ha fått ge efter för påtryckningarna från högre ort. Det är ett mycket märkligt agerade att försöka stoppa en person som varit tjänstledig för politiska uppdrag att gå tillbaka till jobbet och försöka frysa ut han där

Fotbolls EM
I går fick vi än en gång se ett lag kämpa ända tills slutsignalen har gått. Turkiet har nu vänt två matcher i slutet. Tänk om det funnits sånt go och sån vilja i vårt kära Svenska landslag.

Fiska
Att prova och dra upp lite firrar tillhör också sommaren. Jag brukar faktiskt dra upp en hel del abborrar och jag tar dom framförallt med mete och spinnare och några gånger med nät. Nu ska jag dessutom prova mina nyinköpta mjärdar och se om det inte går att locka in dom där. Sedan är det bar att filea och byxa "borrarna", steka dom i smör och äta mandelpotatis till och jag ska erkänna att det har jag faktiskt blivit riktigt duktiga på att göra.

En kommentar

  1. Patrik L

    (s) röstade emot istället för att avstå från att rösta. Allt för att påskina att man skulle vara ”bättre” än regeringen och inte vilja ha lagen överhuvudtaget. Men nu vill du ju själv avskaffa den i nuvarande form. Alltså inte avskaffa helt, utan ändra den. Du är alltså själv för att den ska finnas kvar men med lite ändringar. Dags att bestämma sig och inte kasta sk*t på något du själv vill ska finnas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.