Ön blir ett attraktivt bostadsområde. Vett och etikett. Trav med V75

Ön blir ett kanonboende
Planeringen av Ön som bostadsområde fortsätter framåt. Området kommer att bli ett mycket attraktivt område och kommer därmed att bidra till en fortsatt och ökad tillväxt i Umeå. Glädjande nog är vi flera partier, socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet, vänsterpartiet som vill ge så många som möjligt att bo där genom en ganska hög exploatering.

En hög exploatering ger också bättre förutsättningar att kunna bygga billigare och också lättare att kollektivtrafikförsörja. Däremot måste vi fundera över hur mycket trafik som behövs på Ön om vi bygger en inglasad gång och cykelväg som landar vid designhögskolan och när till centrum. Ur miljöskäl är det också viktigt att bygga tätt och nära centrum.
I VK publicerades en undersökning som man gjort och inte helt oväntat så ville de flesta bo på Ön om det var aktuellt med ett nytt boende.

Vett och etikett.
Det har hänt negativa saker för det mänskliga släktet. Det har blivit ett råare och råare klimat och det är svårt att få en uppfattning av varför våldet ökar. Får man inte som man vill så är det våld som gäller. Kanske har det med fostran från tidiga barnaår att gör. Det är dock inte bara våldet man förvånas över utan också hur grisigt man vill ha runt omkring sig. Se bara på nedskräpningen grafittin, skadegörelsen och det är bara att gå ner i tvättstugan för att se hur folk lämnar efter sig i torktumlaren som kan vara full med lugg. Kanske ska det i hyresfastigheterna göras en lista där de som kommer efter ska kvittera och tala om hur föregående städat efter sig.

En riktig travhelg
Det är stort trav hela helgen på Axevalla travbana med V75 idag. Så här på förhand ser det egentligen ut som om det skulle finnas tre storfavoriter som har svårt att förlora. Jag menar Triton Sund i avd 3 som har en jättechans när Commander Crowe blev struken. I avdelning fem så borde Åke Svanstedt vinna med nummer 1 och slutligen så vinner nog även nummer ett Glee Face i sista avdelningen.

Går dessa tre favoriter in så ska det smälla ordentligt i de övriga avdelningarna för att det ska bli en bra utdelning. Mitt tips blir att det blir så enkelt att nästa vecka så har vi en Jackpotomgång. Lycka till och spela gärna ihop med dina vänner då blir det ännu mer spännande

2 kommentarer

  1. Anders Karlsson

    problemet med dagens ungdom är pga den socialistiska uppfostran från 1 års ålder får man lära sig att man har rättigheter men inga skyldigheter annat var det på tiden då barnen uppfostrades i hemma

  2. John Nilsson

    Men Du Holmlund. Du kanske skulle se till så att ungdomarna har någonstans att vara på kvällarna. Bygg upp en stor verksamhet där det finns mycket aktiviteter och ett gott sammarbete med soc, polisen mf. Många fritidsledare kuratorer i verksamheten så att ungdomarna har ngn att prata med också. Verksamheten skulle även kunna ha en lägergård knyten till sig, ditt de ”otrygga” men även vanliga barnen kan få en möjlighet att försvinna till en vanlig helg.

    Det är barnen som ska bygga vårat framtida samhälle. Med trygga barn så får vi ett tryggt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.