UEFA;s maffiametoder

Det är tänkt att spelas en ungdomsturnering i fotboll i Borås på deras arena. En nybyggd arena och om jag minns rätt även med konstgräs. I arenan finns även kommersiella lokaler som en Max hamburgerrestaurang.
Nu är McDonalds huvudsponsor åt UEFA och turneringen och då kräver man att Max ska stänga och klistra över skyltarna med turneringen ska pågå.
Självklart måste arenor som byggs byggas med kommersiella inslag som kiosker, restauranger och andra delar om den ska vara attraktiv. Lokalerna hyrs självklart ut på kontrakt av arenaägarna för längre tider.
Uefa,s hot om att flytta arrangemanget om man inte stänger är maffialiknande och strider mot allt vett och sans. Den som är hyresgäst och betalar hyran har andra regler att följa än UEFA,s.

Jag hoppas verkligen att Max och arenaägaren står på sig och inte ger efter för den typen av hot, i så fall får man väl flytta. McDonalds beteende är också märkligt och om man tror det gynnar kedjan reklammässigt så tror man fel.
Vi alla som tycker illa om detta agerande får gå och köpa våra hamburgare på andra ställen än hos McDonalds. Erfarenheterna av Uefa i Umeå är däremot inte heller goda då det på alla möjliga och omöjliga sätt försökt djävlas med UIK då de skulle spela slutspel och deras ständiga bråk om konstgräs som nog inte är ett underlag som maffiahövdingarna gillar.

En kommentar

  1. Anders Karlsson

    enda möjligheten är att företaget påverkar UEFA så att dom tar sig till sans
    Måste säga att Här har lennart rätt på dom bara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.