Volvo och transportstödet

Transportstöd

Om hyttfabriken med montering ska kunna verka långt från marknaden så ska självklart produktionen vara mycket effektivare eftersom transportkostnaderna kostar mycket pengar när hytterna ska transporteras lång väg.

I processindustrin som även monteringen ingår i så tål inte företagen fördyrade kostnader på grund av transporterna och då ska transportstödet ta bort lägesnackdelarna.

Anders Sellström få tycka vad han vill och säga till mig vet hut men jag vet vad Volos hela koncernledning tycker i denna fråga och jag vet att de anser att transportstödet för fabriken i Umeå är den viktigaste åtgärden då allt ska transporteras härifrån, ja även insatsvarorna

Jag har inte varit glad över hur vårt parti hanterade frågan men vi lyckades övertyga om transportstödets betydelse och därför återinfördes detta.
Jag är glad att jag har fått direktinformation från Volvo på ett öppenhjärtligt sätt och att de är stola över världens renaste måleri men de har aktieägare som kräver största möjliga avkastning på insatta pengar och då är alla kostnader under luppen.

Jag vill att fabriken och monteringen ska vara kvar i Umeå även i framtiden och är glad över att man lyckades få den till Umeå för inte så länge sedan och då räknade man med transportstödet.
Låt oss enas om att Volvo är viktigt för Umeå och Sverige för alternativet är i annat land och jag tillhör dom som tycker att vi ska vara räda om stora multinationella företag som har produktion i Sverige

3 kommentarer

  1. Patrik L

    Det här måste ha varit den mest meningslösa blogginlägg jag någonsin har läst! Det tillförde inte debatten ett enda jota.

    Trevlig helg!

  2. Transportstöd, inte bara för Italien

    Då har du inte läst så många blogginlägg, Patrik. Tycker det var en bra sammanfattning och rekapitulering av frågan om transportstödet, så borgare jag är.

  3. Larsa

    Jag håller med att transportstödet behövs, helt rätt Lennart. Som Umeåbor ska vi naturligtvis kämpa för denna sak. Det är dock viktigt att komma ihåg att många företag i norrland har fått mer pengar de senaste åren. Stödet har gjorts om så att de största företagen får färre kronor men de mindre får mer. Jag förstår att det är naturligt för en socialdemokrat att bara upplysa om det som försämrats men det kan ju vara på sin plats att även lyfta fram det positiva.

    Ha en bra helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.