En norrlänning ska ha valbar plats till Europaparlamentet

Nu ska vi snart inom partiet fastställa listan för Eu och parlamentsvalet.
Det spekuleras redan om namn än hit och dit men det gäller att få fram en lista med goda namn på både den kvinnliga sidan och bland männen och namn som drar röster och är kända

Idag har vårt parti fem ledamöter i parlamentet och sedan Eva Pedersen slutade finns ingen norrlänning bland ledamöterna. När den nya listan ska sättas ihop är det en självklarhet att det ska finnas en norrlänning bland de fem kandidaterna och skälen till detta är flera.

Det absolut viktigaste är att i Norrland finns det många socialdemokrater som ska ha ett språkrör i Bryssel och dessutom är det ett starkt socialdemokratiskt fäste och vi ska även ha en känd kandidat som tar upp kampen mot svikaren Sören Wibe.
Nu är det upp till partiet att se till att Norrland får en kandidat som Norrland har förtroende för. Jag kan tala om för er att i majoriteten i de större norrländska kommunerna är det socialdemokrater som är kommunstyrelseordförande. Ett tecken på att väljarna har förtroende för norrländska socialdemokratiska politiker, vilket saknas i en hel del av de stora kommunerna förutom Malmö och Göteborg söder om Norrland.

9 kommentarer

  1. Krister Larsson

    Du har kämpat i 20 år för att få ringleden och skrivit spaltmeter om det i denna blogg. Nu har alliansregeringen gett klartecken men du kommenterar det inte med ett ord. Du har ju själv sagt att det är en av de enskilt viktigaste sakerna för Umeå att få dessa vägar. Har ni inom sossarna kommit överrens om att inte kommentera positiva saker som alliansen gör. Låt mig gissa. Om de hade sagt nej till ringleden, då hade du redan skrivit ett antal inlägg om det.

  2. Nicke Grahn

    Sören Wibe har lämnat socialdemokraterna och gått med i junilisten. Är man en ”svikare” om man lämnar ett parti för att man inte längre delar åsikterna? Jag känner många socialdemokrater som skulle må bra att lämna betongpråmen (s) och få ett roligareoch mer givande politiskt liv, både vänsterut eller mer mot mitten.

    Att byta parti när man inte delar åsikterna, är inte svek. Det är sunt.

  3. Peter Lilja

    Var glad över att Sören Wibe fortsätter sin envetna kamp för demokrati när socialdemokraterna sviker. Det är inte Sören som sviker, utan det är du och övriga socialdemokrater som sviker väljarna, medborgarna och framförallt de demokratiska värderingar Sossarna bildades för. Ärad vare Sören Wibe för att han tordes ta steget för driva demokratifrågan trots hotet om svekdebatt från de maktfullkomliga. Alla Sossar med självrespekt borde också göra en Sören. Nu röstar vi på Junilistan.

  4. David Björkbom

    innan man kallar Sören Wibe för ”Svikare” kanske man bör fråga sig själv på hur många punkter man egentligen håller med Sitt eget parti eller om man skall göra som Sören, byta till ett nytt & fräsht parti som Junilistan som har nytänkande som ett av sina signum! Våga gör som Sören!
    Gråsossar pratar mest om att det va bättre förr… är det så man kommer framåt med vårt samhälle?

  5. Max Elgeby

    … är att ta av sig skygglappar och munkavle för att kunna se och reagera på vart skutan Sverige är på väg. Socialdemokrater och alliansregering, hand i hand, är på väg att svika oss alla genom att successivt ge bort vår demokrati i form av det så kallade Lissabonfördraget. Det verkar som den egna politiken är så mager, att främsta målet för en norrländsk socialdemokratisk representation i EU-parlamentet är att ge sig på Sören. Det luktar självmål.

  6. birgitta sandblom

    För att kalla Sören för en svikare, bör man veta vad ordet står för.
    Sören W , är kunnig och alltid påläst dessutom en man med rak rygg=står för sina åsikter.Detta är väl ungefär som att byta jobb, man byter upp sig till ett bättre jobb, eller ett bättre parti, som Sören gjorde, ett parti som Junilistan och dess demokrati.

  7. leif danielsson

    Vad har han för val?
    Om Du i kommande val tänker att rösta på en EU-kritiker så stöder Du ändå ett Ja-parti! Vilken EU-kritiker vill de? Gör som Sören.
    Leif fd. kd

  8. Åsa Sundh

    Heder åt Sören Wibe! Han har gjort det enda rätta; följt sin inre övertygelse. Istället för att byta åsikter bytte han parti. Andra politiker byter åsikt för att kunna vara kvar i sina partier.
    FRA-frågan visar hur många politiker som är villiga att rösta mot sin egen övertygelse! Det kallar jag svikare.

    Märkligt att Holmlund och många andra politiker kritiserar människor som reagerar mot den EU-stat som ny byggs uppifrån utan folklig förankring. Vart tog den öppenhet, närhet, frihet och demokrati vägen som vi utlovades när vi röstade ja till EU-medlemskap 1994? Vem känner igen sig i dagens framväxande EU-stat? Gapet mellan folket och det politiska etablissemanget ökar ständigt. I EU-frågan representerar politikerna i riksdagen snart bara sig själva om ens det. Deras respektlösa behandling av väljarna och demokratin borde bekymra Holmlund. Eller tycker han som övriga etablerade politiker att folket har fel?

  9. Bengt Bayard

    Innan Lennart H. talar om svikare borde han läsa boken ”Med kluven tunga 3” av Jan Å Johansson. Den redogör för hur alla svenska EU-parlamentariker faktiskt röstat under perioden juli 2005 till december 2007. Titta där hur dina socialdemokratiska företrädare i Bryssel har röstat i olika frågor. T.ex. röstade de JA till ansvarsfrihet för Regionkommittén trots att det fanns övertygande bevis för att oegentligheter förekommit. Det kallar jag för att svika sitt politiska och moraliska ansvar. Tack Sören för att du rakryggat står upp för dina åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.