Regeringens politik, partipiskor och FRA-lagen

Den här kommande veckan tillhör de veckor där det än så länge inte dykt upp några tunga ärenden. Regeringen ska fira att dom vann valet för två år sedan och nog ska vi påminna dem om den orättfärdiga politik dom för.

Vi ser hur sysselsättningen faller, inflationen ökar, hyror och räntor stiger samt att vi får det allmänt sämre ställt. Därtill minskar reallönerna. Dessutom har det skett kraftiga neddragningar i våra välfärdssystem för att sänka skatterna för dom som har det bäst.

* BUSSPROBLEM
Det har varit strul med kollektivtrafiken i Umeå som Swedbus och länstrafiken måste ordna upp. Däremot finns det dom som tror att det går att kommunalisera busstrafiken igen vilket inte går.

Kollektivtrafiken är en angelägenhet för länstrafikhuvudmannen, en sammanslutning av kommuner och landsting, i vårt fall länstrafikbolaget. Ska man göra undantag så måste det finnas avtal för tätortstrafiken vilket har varit omöjligt att finna och vi bryter inte medvetet mot lagar.

Vi har också ett nytt system där kommunerna betalar och beställer all inomkommunaltrafik och landstinget ansvarar för trafik över kommungränserna. Det var också viktigt för oss att vi följer alla lagar om kollektivtrafik när vi gick in i det stora åtagandet om Botniabanan och trafik på den.

Däremot är det med stort intresse jag ser att när det gäller att föra upp en fråga till debatt så går Svt Västerbotten och offensivarna ofta hand i hand.

* BILLIGA LÄGENHETER
Det är bara att hålla med NCC:s Roger Ekman att hyrorna borde ner med 1000 kr i månaden för de små lägenheterna. När den nya regeringen tillträdde tog man bort investeringsbidraget vilket gjorde att en lägenhet steg med 350 kr per kvadratmeter och år.

En liten lägenhet på 50 kvadrat blev helt plötsligt 17 500 kr dyrare per år, alltså mer än 1000 kr i månaden, dessutom har räntorna stigit vilket också gör hyrorna dyrare. Det är regeringen som är ansvarig för att de unga tvingas att bo kvar hemma och inte har råd med en lägenhet som är nyproducerad.

* PARTIPISKOR & FRA-lagen
Igår fick vi en inblick i spelet bakom tillkomsten av fra-lagen och minst sagt kan man säga att partipiskorna ven. Visst förstår jag och tycker att partier ska hålla ihop inför beslut men vi har alltid beskyllts, inte minst av borgliga ledare och tidningar, för just enighet.

Nu öppnar riksdagen och vi kommer inte att få se ett enda initiativ från de folkpartister som sa sig ångra sitt bifall till den hatade lagen. Ingen från de borgliga partierna kommer att göra ett enda dugg för att riva upp lagen och de som säger att de ska agera tror jag kommer att avslöjas för lögnare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.