Bonus, tronföljd, arbetgivaravgifter, jobben

Bonus, bonus, bonus
Systemen med bonusar är förskingring och stöld. Just nu är det fullständigt kaos inom den finansiella sektorn. Dagligen får vi vet vilka bonusar många av de som haft chefsbefattningar fått trots att de egentligen försnillat pengarna. 14 miljoner dollar för 18 dagars arbete i en bank som kollapsar. Vi ska dock inte bara skylla på de som tar emot dessa bonusar utan främst de som garanterar och lovar dessa.
Vi minns en chef i Skandia som över 300 miljoner i bonus under sin tid i Skandia som nu gift sig och som flugit in svenska artister till sitt bröllop. Ge gärna folk bra betalt men bort med dessa bonussystem som det inte finns någon som helst rimlighet i.

Är kungen emot kvinnlig tronföljd?
I går tyckte jag synd om kronprinsessan Viktoria då hon inte verkar få gifta sig med vem hon vill. Det kanske är så att kungen egentligen tycker det är fel med kvinnlig tronföljd och därmed gör allt han kan för att så småningom kunna ge sin son tronföljden. Ska man vara riktigt ärlig så är väl systemet men en kung ett gammalt och förlegat system och som inte hör hemma i en demokrati.

Arbetsgivaravgifter.
Nu har riksrevisionen sett att detta med sänkta arbetsgivaravgifter är en fruktansvärt dyr åtgärd för att skapa nya jobb och att varje nytt jobb kostar uppemot en miljon kronor medan andra typer av åtgärder som utbildning kostar 250 tusen. Arbetsgivaravgifter är egentligen löntagarnas pengar som man avstått i lönerörelsen för att skapa ett välfärdssystem och det är olika typer av försäkringar som sjuk och arbetslöshetsförsäkringen.
Dessa arbetsgivaravgifter tillhör den staten utan det är löntagarnas pengar och ska inte gå till arbetsgivarna

Jobben hotas
Det finns de som tycker att det är fel med utsläppsrätter för en del av den svenska industrin och att gruv och stålnäringen ska betala mer för koldioxidutsläppen. Görs detta försvinner mycket av det svenska folkhushållets inkomster då våra produkter är beroende av el kommer att slås ut av för höga kostnader. Det är hög tid att man finner en bred politisk lösning om energipolitiken om vi ska ha kvar några jobb i vår basindustri. En basindustri som är grunden för att vi skapat ett välfärdssamhälle. Nu läggs industrier ner på grund av de höga energipriserna

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Jag är så trött på allt tjat om att arbetsgivaravgiften är löntagarnas pengar. Varför tar man då ut arbetsgivaravgifter på löner över 7,5 basbelopp som inte ger någon sjukersättning, pension, föräldrapenning etc? Är inte den delen då snarare att betrakta som en stöld från arbetsgivaren om man skall vara konsekvent?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.