Privata fastighetsägare måste ta ansvar. Dagens Samhälle

Privata fastighetsägare måste ta ansvar

Vi håller nu p att rusta upp Kungsgatan i centrala Umeå och det arbete som just nu pågår sker i området mellan Vasagatan och Renmarkstorget. Människorna man träffar tycker i stort sett att det kommer att bli bra och vill gärna veta nr vi ska fortsatta från Renmarksesplanaden till Västra Esplanaden.

Svaret de får att det vet vi inte nu d alla fastighetsgarn inte nu sagt sig vilja vara med och finansiera ombyggnationerna vilket man gjort p de tidigare sträckorna. Speciellt ett bolag borde skämmas ordentligt d man inte tagit beslut. För kommunen är det en självklarhet att fastighetsägarna ska vara med och betala till att utemiljön runt deras fastighet snyggas upp. Blir det ingen medfinansering blir det ingen ombyggnad och d ska vi g ut i stora kampanjer och tala om vilka företag som tycker att utomhusmiljön för deras fastigheter enbart är en fråga för skattebetalarna. Vi får undersöka vilka tvångsmetoder som gr att använda.

Självklart är det alltid hyresgästerna som får stå kalaset då fastighetsägarna slår ut det på hyran men läget och miljön blir mycket attraktivare med en snygg utemiljö.
Vi måste självklart också komma vidare med omdaningen av torgen och Rådhustorget byggas om i samband med att nya attraktiva parkeringshuset byggs. Jag har tidigare tagit upp att vi nog borde bygga till en byggnad på Renmarkstorget vilket skulle möjliggöra ny attraktiva affärslägen som skulle gynna centrum.

Skandalblaska
Jag tycker verkligen att Dagens samhälle är en skandalblaska om man inte rättar till det som man skrivit fel om. Dom gjorde ett reportage om vårt eget val i hemtjänsten men skrev inte att det var eget val utan kundval som vi har. Jag har skrivit till tidningen och begärt rättelse men de erkänner inte felet utan skickar ett svar om att jag får skicka in en debattartikel.

Självklart ska tidningar som gr fel rätta till detta och det r unket av en ansvarig utgivare inte ta journalisten i rat och ta in rättelsen.
Vi har eget val för äldre personer som har behov av hemtjänst har fått rätt att f ett visst antal timmar och de r inte alls några kunder, vilket egentligen är en självklarhet. Jag är förvånad över att högerpartierna i sin retorik använder ordet kundval för offentliga tjänster.
Man kan faktiskt tro att tidningen Dagens samhälle ställer upp och gr reklam t kundval som en modell p välfärdstjänster

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.