Den råa kapitalismens giljotin

Just nu skådar vi den kapitalistiska snaran som dras åt kring halsen på världsekonomin. Det som hänt och händer i USA gör att hela världsekonomin är i gungning. I USA finns till och med folk som inbillar sig att marknaden redar upp detta av sig själv. En synnerligen naiv inställning.

Nu slår även detta mot ett välskött företag som Volvo lastvagnar. De tvingas säga upp folk i första hand för att åkare både avbeställer och slutar beställa lastbilar då det inte finns en fungerande bank- och kreditmarknad i världen.

Nu gäller det att alla, inte minst i USA, lämnar alla gamla prestigeställningstaganden och ser till så att bank- och kreditsystemen kommer igång omedelbart. Den råa kapitalismen är inget att lita på. Det är i och för sig ingen överraskning. Men det gäller att finna nya system som gör att skattebetalarna inte alltid ska behöva stå för kalaset när marknaden sviker.

En kommentar

  1. Villmer

    Nerdragningen på Volvo i UMEÅ beror inte på finanskrisen som nu uppstått den beror på under lång tid minskad försäljning av lastfordon vilket nu leder till anpassning av produktionen orsaker till detta är ju bla oljepris som under en lång tid låg på sanslöst hög nivå och detta genom en kartell OPEC som får härja fritt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.