Vad gör regeringen?

Förra veckan var vi och träffade Maud Olofsson och Littorin när det gäller de stora varslen inom bilindustrin som också får stora följder hos underleverantörerna. Vi framförde att vi vill ha en samordnare men vet nu inte vart det sitter fast då det är helt tyst.

Samordnaren ska samordna och se vad som går att göra och är jag rätt underrättad är det Maud som ansvarar för att utse samordnare. Nu ökar uppsägningarna i rask takt och personligen är jag rädd för en massarbetslöshet här framöver. Vi ser dessutom hur gruvindustrin som gått bra under ett par år nu funderar på att dra ner.

* Finanserna
Det klarnar aldrig vart alla pengar som fanns för bara ett par veckor sedan har tagit vägen. Monopolspelet verkar inte ta slut och nu rusar börserna uppåt och bolagens värde stiger. Man undrar verkligen om börserna runt om i världen har korrekta värderingar av företagen då värdet på bolagen kan variera så mycket. Stiger värdet på bolagen 10 % på ett år är det inte dåligt men man ska inte kunna vänta sig 30 till 50 %.

* Lägg papperen på bordet
Löven dömdes igår till 150 000 i böter av idrottens egen domstol då de sålt reklam till ett spelbolag. Svenska spel är de som har monopol på reklamen för spelen hos idrotten. Däremot är det mycket märkligt att det avtal som man hänvisar till ja, det får Löven inte läsa.

När avtal hemlighålls på detta sätt får man misstanken om att det är hundar begravna. Fram med avtalen och tala om för alla föreningar vad som förväntas och så ska väl föreningarna också ha del av pengarna från avtalen.

Ett förbund får inte träffa avtal som omöjliggör för föreningarna själva att få in pengar utan ett centralt avtal måste ju ge mera än vad varje förening får in på sina avtal. Jag har en misstro mot dessa avtal och att pengarna inte går till föreningarna där verksamheten bedrivs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.