Beslut om Gammlia, Tv-anka och på väg mot tvåpartisystem?

Idag blev det tidig morgon då vi skulle samlas på flygplatsen halv sex för att resa till England tillsammans med regionrådet i Umeåregionen. Vi ska åka för att se hur dom jobbar, bland annat med hållbarhetsfrågorna och vi brukar göra en sådan här resa en gång per år. Det mest intressanta vi sett hittills är hur Tyra Frank jobbade med att utveckla ett sjukhem på patienternas villkor, som dessutom var billigare än traditionella. Det är bra att se och lära sig hur man jobbar på andra ställen för vi kan inte allt.

* Lyckans tisdag
Jag blev igår jätteglad över att vi lyckades landa på samma ståndpunkt när det gäller innebandy och Gammlia oavsett parti i närings- och planeringsutskottet. Den linje som vi valde från vårt partis sida valde alla andra partier också. Jag tror det är bra om man finner breda lösningar. Det är också den linjen jag har talat om i bloggen och i intervjuer hela tiden, även om det ibland har speglats och skrivits lite annorlunda vilket är svårt att påverka då media väljer sina vinklingar.

Men som sagt, jag blev riktigt glad över att vi hamnade på samma ståndpunkt då det är ett viktigt utvecklingsprojekt som gynnar idrottsstaden Umeå. När det gäller publikkapaciteten i nuvarande hall är det enligt uppgift inte många gånger som det har varit fullsatt och nu ökas kapaciteten med kanske minst 600 personer. Sedan finns även Umeå arena att tillgå som rymmer 6000 och har loger.

* Västerbottensnytts anka
Jag ska ta upp två saker i gårdagens TV-inslag som var direkta felaktigheter och en av dessa ringde jag upp och bad att dom skulle rätta till. Det ena var det som handlade om Gammlia. I reportaget sades det att UIK skulle tvingas flytta eller riva bort det nybyggda klubbhuset, vilket är fel. Det är för det första inte ens diskuterat och är det möjligt så får självklart klubbhuset stå kvar.

Den andra saken var att man sade att nu kan Umeåborna hyra miljöbil av Umeå kommun, vilket också är fel. Vi har upphandlat en miljöbilspool för kommunens räkning och det företag som fått anbudet kan självklart hyra ut dessa bilar även till andra om de vill. Det lägger vi oss inte i men det är inte kommunens som hyr ut bilar.

* Ett tvåpartisystem
Högeralliansen har träffats för att diskutera en gemensam strategi för framtiden och i stort sett enas om politikens innehåll. Det skulle vara intressant om det med detta fördjupade samarbete, inte minst ekonomiskt, kommer att finnas kvar en partidemokrati i dessa partier.

Det kanske är dags att om politiken blir gemensam så är det lika bra att slå ihop partierna. Med de blocklösningar som finns, utan nya öppningar, ja då är vi på väg mot ett tvåpartisystem som jag ogillar. Energipolitiken är ett politikerområde som kräver andra lösningar är nuvarande blockpolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.