OECD-rapport och energipolitik

För närvarande är jag i England och Bristol tillsammans med Umeåregionen. Gårdagen gick helt bort till att resa och i vilket fall som helst blir jag trött men inte av det utan att jag idag funderar över den statistik som har släppts från OECD.

Klyftorna ökar sedan 20 år tillbaka i de rikaste länderna och de största klyftorna finns i England, USA och Mexiko. I dessa länder har de 10 procent av de rikaste nio gånger högre inkomst än de fattigaste. Till min glädje så uppger dock OECD att det är Sverige och Danmark som har lägst skillnader.

Men problemet är att den regering som vi har gör allt som står i deras makt för att komma på snittet och öka inkomstskillnaderna. Och det är dom sjuka och arbetslösa som ska stå kalaset. Jag tror att det är helt fel väg att gå och inkomstskillnaderna är tillräckligt stora redan idag. De behöver istället minska och vi är alla med och skapar tillväxt. Vi ska få del av detta och inte de som sitter och spekulerar med andras pengar.

* Energi
Har ni koll på att fabriken i Husum tar nästan 1 % av vår energiproduktion och är en av industrierna som generar den välfärd vi har idag. Om de och andra inte får sitt energibehov tillfredsställt och till rätt pris så hotas massor med jobb i Sverige.

Därför behövs en energipolitik som är långsiktig och där energibehoven för industrin tillgodoses. Den alliansregering vi har klarar inte av att skapa dessa förutsättningar och jag är mycket orolig över hur det ska kunna komma fram en bra energipolitik med våra samarbetspartner. I energifrågan behövs en blocköverskridande överenskommelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.