Att skapa det hållbara samhället

Som jag tidigare har berättat är vi i England. Vi har framförallt varit i Bristol för att se hur man jobbar med hållbarhetsfrågorna här. Nu är vi dock på väg till Hampshire för att sedan hamna i London och se hur man ska jobba med att arrangera ett hållbart OS (OS 2012).

Ett intryck från England är att nästan allt och då menar jag verkligen in i minsta detalj verkar styras från London. Det gäller även på projektnivå i hållbarhetsfrågorna. Varken på kommunal eller på regionalnivå har man någon beskattningsrätt utan får stå med mössan i hand. Andra reflektioner är att man i hållbarhetsfrågorna har bildat ideella organisationer som jobbar med frågorna.

Däremot att privatisera såsom man har gjort i England när det gäller sophämtning, vatten och avloppshanteringen är ingen höjdare. Man har också gjort ganska breda undersökningar hos medborgarna, främst i livsstilsfrågorna, där man fått veta att britterna är för feta, äter fel mat och rör sig för lite.

Från besöken vi har gjort finns det hur mycket som helst som jag skulle kunna berätta men en sak är helt säker: vi behöver inte skämmas ett enda dugg för hur vi arbetar i Sverige. Man kan tydligt se vilka konsekvenser det blir av alltför stora inkomstskillnader i samhället.

* Volvo och transportstödet
Har sett via Internet att det är alldeles för många som får gå från monteringen på Volvo Lastvagnar. Jag har fört fram den oron många gånger och att Umeå drabbas hårdare än Gent beror på att regeringen har förändrat transportstödet. Varje gång jag nämner det så skyller man på EU vilket jag har svårt att tro då det inte alls framkommer något sådant i några handlingar.

När vi lyckades få tillbaka stödet var det samma argumentation om att det var EU-krav vilket det inte visade sig vara. Det är istället min bestämda uppfattning att det här är en budgetfråga då stödet kan ges till andra företag och att EU tillåter andra typer av stöd för biltillverkningen i Belgien.

Jag har också skrivit ett brev till Leif Johansson som är koncernchef och bett om en träff för jag ar orolig att man går ifrån det man sagt att fabriken i Umeå är hjärtat i lastbilstillverkningen.

* Björklöven
Om jag har förstått det rätt så var en orsak till att Löven förlorade mot Mora i onsdags att det var för lite djävlar anamma i början på matchen. Eftersom jag är i England kommer jag att missa både kvällens match och den på söndag men jag vill verkligen inte läsa en gång till att man förlorar på grund av för dålig vilja.

Nu måste man rycka upp sig och börja kriga. Däremot tycker jag att det är sjukt av de personer som på olika sätt verkar hota tränarens familj. Det blir inte bättre spel av det och så tycker jag att tränarnas roll är lite väl överdriven då det är på isen som matcherna till sist avgörs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.