Lyssna på Norrland Mona inför EU-valet

Snart ska partilistorna till EU-valet tas och jag känner stor oro över att vi inte kommer att få någon Norrlandskandidat bland de valbara. Skogslänen har gjort en prioritering vilket jag trots allt förutsätter gäller. Det vore en katastrof för vårt parti. Vi kommer också att få svårt att mobilisera till valet överhuvudtaget. Vi får bland annat Sören Wibe som motståndare och det är helt omöjligt att mobilisera väljarna i Norrland utan kandidat.

I Norrland har vi stor erfarenhet av hur man jobbar för att vinna val och skapa engagerade valarbetare vilket visat sig i val efter val, inte minst i senaste valet. Och så är det inte i hela landet. Bra arbete ska också belönas i partiet.

I Stockholmsområdet är nog moderaterna lika stora som vårt parti. I Umeå är Socialdemokraterna större än alla allianspartierna tillsammans. Skellefteå har egen majoritet för att bara tala om läget i länet jämfört med huvudstadsområdet.

Mona verkar ha haft lite dåliga rådgivare i utspelen om samarbetspartier och jag är rädd att hon sitter i samma båt när det gäller listan till parlamentsvalet vilket kan skada henne om vi gör ett dåligt EU-val.

* Medborgarförslag
Idag ska vi behandla en motion om medborgarförslag från moderaterna. Vi har varit motståndare till detta då frågorna skulle till kommunfullmäktige. Orsaken var att det oftast handlar om frågor som tillhör nämndernas ansvar och fullmäktige ska inte peta i detaljer. Nu har lagstiftningen ändrats och då kan vi nog tänka oss att stödja motionen även om vi är lite tveksamma då vi står upp för den representativa demokratin där de förtroendevalda ska ta ansvar för en helhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.