Arbetslösheten skjuter i höjden och de arbetslösa har betalt skattesänkningar för de som har det bäst

Arbetslösheten skjuter i höjden
Just nu varslas allt fler människor runt om i landet och speciellt hårt drabbar det fordonsindustrin. Idag har Volvo lastvagnar lagt ytterligare varsel på hyttillverkningen och monteringen här i Umeå och jag tippar att det skett även på deras andra platser för biltillverkning.

Det som sker nu sägs bero på att åkarna inte får långa pengar till sina bilköp och visst funderar man då över vart de pengar som stoppats in från staterna i bankerna tagit vägen, i borgligt styrda länder har bankerna socialiserats som knappt kommunisterna gjorde. Den fria marknaden fungerar inte och bankerna har inte tagits sitt ansvar.
Jag hoppas och tror att vi även i fortsättningen kommer att transportera varor och till det behövs lastbilar bara åkarna får lån pengar.

Jag har tagit upp det tidigare och gör det igen att jag tror att de större neddragningarna på hyttmonteringen i Umeå beror på att Sveriges regering dragit ner på transportstödet. Det framkom också med all tydlighet i det möte vi hade i måndags att Volvo anser det är viktigt att det höjs för Umeåfabrikens skull.

Maud Olofsson skyllde sänkningen på EU men vart de dokumenten finns har jag inte fått se och ingen annan heller och att det skulle finnas ett tak för Volvo. Det handlar ju om det ska anses som ett företagsstöd eller inte och då gör andra länder något helt annat. Maud påstod också att det stöd som den socialdemokratiska regeringen införde inte skulle vara notifierat i Bryssel, men det ska jag kolla.

De rapporter jag fick var att den förra borgliga regeringen inte förhandlat in transportstödet och dess notifiering. Jag kan också konstatera att man drog stödområdesgränsen direkt utanför grindarna till Volvo vilket självklart Volvo såg som en markering att den borgliga regeringen i Sverige inte anser fordonsindustrin är viktig medan däremot den borgliga regeringen i Gent såg till att där få man direkta företagsstöd. Sånt vet ju Volvo.

Vi var många som hörde vad Maud sa i måndags och jag kommer att tala om ifall vi förts bakom ljuset. Vi ska vara rädda om Volvo

Avslutningsvis förstår jag den oro som nu sprids i hela landet hos alla de som blir arbetslösa då den borgliga regeringen sänkt skatterna för dom rikaste och dom som har det bäst och det är de som blir arbetslösa som får stå kalaset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.