SSU respekterar inte folkomröstningar

SSU har krävt att Mona Sahlin ska ta ställning för en avveckling av kärnkraften och ett nej till effektutbyggnader. Men det bör hon inte alls göra då det går emot vad som sades i folkomröstningen. Folkomröstningen sa så här: Kärnkraften ska avvecklas i den takt som är möjlig med hänsyn till sysselsättning och välfärd.

Är det som SSU menar så ska ju Mona avveckla men nu tror jag inte att det är det som man menar. Och när man nu inte gör det så blir jag bekymrad. Mona kan inte ändra på detta för då ska det istället vara en ny folkomröstning.

För det första började man helt felaktigt att avveckla kärnkraften trots att det hotar både sysselsättningen och välfärden. Många jobb har försvunnit på grund av skyhöga elpriser och de andra metoderna med att framställa el ger stora utsläpp som dessutom skadar välfärden då luften smutsas ner.

Idag skulle en avveckling av kärnkraften därför hota både välfärden och miljön. Det är med andra ord dags för SSU att vakna till sans i energifrågan och försöka sätta sig in i vilka konsekvenser en avveckling skulle få. Jag tror inte ens att vi med vår vildaste fantasi kan ana alla de konsekvenser som skulle bli av ännu högre elpriser och en ännu större bristsituation. Troligen skulle många hundratusentals jobb försvinna.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.