Litar inte på börsen. Grattis Skellefteå och Löven vinst i kväll

Litar du på aktiehandlare?

Det gör inte jag. De analyser som ligger bakom den oro som nu finns – då värdet på företagen kan åka berg och dalbana fram och tillbaka från dag till dag är inte realistiskt. Ena dagen är det fritt fall medan det andra dagen är raketfart. Det är inte sannolikt att de reella värdena i bolagen har förändrats så mycket på så kort tid. Det framstår snarare som att det är dessa hysteriska människor som själva skapar oron.

Det skulle heller inte förvåna mig om det visar sig att det finns bonusar som faller ut när börserna stiger men att inget händer när kurserna rasar. Men också att detta är ett system som finns i hela finanssektorn runt om i världen som stimulerar till kursfall för att sedan leda till uppgång.

Investering i aktier ska vara långsiktiga placeringar och går börsen upp med 10 procent på ett år så är det en fantastiskt bra avkastning. Jag tillhör dem som tror på morötter i lönesystemet men kan inte se var prestationerna ligger i just banksystemen. Det finns självklart även andra system där bonusutfallet inte minst i företagsledningen inte beror på prestationer och då är det inte morötter.

* Grattis Skellefteå
Jag måste gratulera Skellefteå AIK:s ishockeylag till de framgångar som man haft hitintills under säsongen och ingen skulle bli gladare än jag om man kunde ligga kvar där i toppen utav reste av säsongen.

Jag hade inte väntat mig detta då deras spelartrupp inte ser alltför stark ut på papperet. Den förklaring jag har, utan att ha sett någon match ännu, är att man jobbar och sliter hårt tillsammans och beter sig som ett kollektiv ska göra. Att man jobbar för varandra och stöttar alla i hela laget.

Nog trodde vissa att det skulle bli jobbigt när Mikael Renberg försvann men det har inte märkts av, och nog måste den nya tränaren ha en stor del i att det blivit ett lag av AIK. Jag har sett Hans Särkijärvi på isen och han var en av dem som själv gav järnet för laget på isen och det sitter kvar. Han var på väg till Löven för några år sedan men kom inte hit och hoppade av i sista stund.

* Ge järnet
Löven spelar hemma i kväll mot Huddinge och jag ska självklart dit. Tyvärr håller dom på att svika mina förväntningar då laget såg hyfsat ut på papperet men resultaten har uteblivit. Det ser skralt ut på målvaktssidan och ansvaret för det ligger på klubbledningen då man inte har tillräckligt med back up när Siken blev skadad.

Jag tillhör dem som tycker att man ska släppa fram juniorer men det känns som om det är en övermäktig börda för Välitalo att bära huvudansvaret. Jag tror inte man ska skylla på honom men det har blivit en större osäkerhet i laget när inte MoDo lånet funnits i kassen. Nu är det dags med ytterligare en målvakt av hyfsad klass. Och alla de tränare som man har anställt får se till så att det blir mera djävlar anamma i laget. Ge injektionspiller istället för sömnpiller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.