Postpopulism. Brottsoffer. Innebandy med Henke. Kulturhuvudstad

*Postpopulism
I går meddelade postens tillfällige VD att han ska jobba utan lön efter den stora diskussionen det blivit om hans höga lön.
Jag delar SEKO,s uppfattning att visst ska VD,ar han lön men man ska diskutera nivåerna och fallskärmarna i stället.
Omedelbart var Reinfeldt ute och berömde honom liksom Urban Bäckström Svenskt Näringsliv en organisation som i alla tider sagt att lönerna på höga chefer är för små i Sverige.

Posten lyder väl under näringsdepartementet och det var säkert därifrån ordern kom om att den förre skulle få gå och att den nye utses. Helt säkert är även lönen för den tillfällige förankrad i näringsdepartementet med Maud Olofsson som statsråd. Endera är Reinfleldt,s uttalande en smäll på fingrarna på Maud eller så är det bara för att göra sig poppis.

Jag tycker det är ett falskt agerande både från Svenskt Näringsliv och från regeringen.

*Brottsoffer
I går var det en stor nyhet att barn som fått bevittnat våld inte fick skadestånd i form av pengar från brottsoffermyndigheten. Precis som om pengar botar allt. Jag skulle tycka att det var vikigare att få höra vilken hjälp dessa barn fått i övrigt med den trauma som det måste vara att leva i ett hem fyllt med våld. Pengar är bra att ha men pengar är inte allt.

*Henke och innebandy
Idag ska Henke vara med i Helsingborgs innebandylags trupp. Han är en gudabenådad bollbegåvning men att komma direkt in i truppen i ett elitserielag i en helt ny idrott låter för mig mycket märkligt. Kan sporten vara så lätt att utöva att man enbart med några gångers träning kan spela i ett elitserielag. I fotboll, ishockey och bandy skulle det vara helt otänkbart.

*Kulturhuvudstad
Tidningarna i de städer som ansökt om att bli kulturhuvudstad har hyrt in en journalist som gjort en bedömning av städernas möjlighet att bli kulturhuvudstad och enligt honom låg Umeå mycket bra till.
Nu gäller det som vanligt i tävlingar att inte ta ut någon seger i förskott och jag är inte säkert att den som skrivit artiklarna vet vad juryn lägger i korgen när man utser segrare. Vi ska inte luras att tro att detta är klart, vi ska jobba hårt ända in på mållinjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.