Långa sammanträden är det demokrati. Företagsklimat och städning av sjukhus

I dag sitter vi i kommunfullmäktige och vad som sägs där går att följa både på kommunens webbsida, i radio Umeå, och på VK, s internetsida fortlöpande. Jag ska därför inte belysa de kommande ärendena utan tala om att vi är en av de fullmäktige som tar längst tid i hela Sverige. Så långt kan jag ändå gå och säga att vi inte kommer att sälja ut delar av vårt kommunala bostadsbolag.

Företagsklimatet
Jag hade en interpellation om företagsklimatet men ska inte upprepa det svar jag gav. Däremot fick jag en mycket intressant broschyr hem i brevlådan för en tid sedan från Umeå Entreprenad. Där ger han en helt annan bild av vad som är viktigt för företagsklimatet. Han säger i korthet att hur företagen lyckas beror helt och hållet på företagarna själva. Jag håller helt med.

Städning av sjukhus
I går fick vi se ett reportage från Danderyds sjukhus om dålig städning och vilka risker det innebär. Då vaknar socialstyrelsen och tror att det är en översyn av lagarna som behövs. Ärligt talat det tror inte jag och jag tror inte heller det beror på om man köper det internt, gör det själv eller köper det externa. Det handlar om attitydförändringar i stort att det hela tiden ska pekas på vad som ska göras eller var man ska städa.

Det gäller att beställa och följa upp vad man beställt och se till att jobbet utförs som man vill.

En kommentar

  1. Harry Strandberg

    Har seda många år kunnat berätta om detsamma som nu kom i ljuset. Tyvärr bryr inte media sig förrän en ”aktad” person tar till orda, en vanlig gnällig patient är inget att bry sig om,men en ”gnällig” läkare, det är något annat det. Om det är lagar, vem som utför eller någon tredje, fjärde orsak bryr mig inte i detta nu, men om man städar de ”fria” ytorna 3-4 ggr/vecka så blir det skitigt, svårare än så är det inte. Så snart jag legat inne en längre tid (mer än 1-2 v) så har jag fått en svår halsinfektion som har tagit 4-6 veckor att medcinera bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.