Välkommen centern till att respektera folkomröstningen om kärnkraften

Välkommen till respekten för folkomröstningen centern

Det var bra att få höra att centern och Maud Olofsson äntligen accepterade folkomröstningen av kärnkraft som hölls 1980, för 28 år sedan. Igår sa Maud i ett möte med fack och industri att kärnkraften blir kvar som en viktig del i energiförsörjningen under överskådlig tid och att energiförsörjningen består av en mix av kärnkraft, vattenkraft och förnyelsebart energi och att det skulle sluta tjafsas om för eller emot.

Jag håller med till 100 % och är i stort sett vad linje ett och 2 sa i folkomröstningen och som folket valde. I båda förslagen, vilket stod på valsedeln sades följande
Kärnkraften ska avvecklas i den takt som är möjlig med hänsyn till behovet av elektriskt kraft för upprätthållande av sysselsättning och välfärd. Vidare att oljeberoendet skulle minska och i avvaktan skulle 12 reaktorer användas.
På baksidan av linje 2, folkpartiets och socialdemokraternas förslag fanns även att distribution och produktion skulle vara samhällsägad. Centern, VPK, nuvarande vänstern, KD, nuvarande kristdemokraterna, samtliga var för avveckling på 10 år och miljöpartiet fanns inte i riksdagen då men har varit för en avveckling

Så var det och inget av kraven i linje 1 och 2 är ännu uppfyllda och både jobb och välfärd har hotats i brist på respekt om folkomröstningen.
Vårt parti gick tyvärr med på en energiuppgörelse med miljöpartiet, centern och vänsterpartiet om att börja en förtida avveckling.

Även om folkomröstningen var rådgivande lovade man att följa den och likadant med folkomröstningen om EU där alla numera accepterat folkets vilja. Jag förväntar mig att mitt parti nu tar sig i kragen och ser till att folkomröstningens resultat följs och att inga uppgörelser görs med partier som för en energipolitik där både välfärd och sysselsättning hotas och att klimatförändringarna får skena på.

Välkommen till respekten för folkets vilja i energifrågan Maud men se ändå till att vi fortsätter med förnyelsebar energi för om 10 år behöver ersätts bensin och olja med el så det kommer att behövas mer el om miljön ska räddas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.