Jobben försvinner. Det är inte fel att staten äger företag. Företag som tror på framtiden

Inget görs för jobben
Idag ska jag medverka vid den demonstration som bl.a. annat Metall har på torget när det gäller vad som händer på arbetsmarknaden och den fullständiga frustation som finns att ingenting händer. Jag ska dit trots att magen inte är i bästa form så Coca-Cola är drycken.

I övrigt är det min tur att göra veckans V75 i det tipsbolag som vi har. Jag tycker det ser svårt ut men tror att jag spikar Bravo Nalan i avd. 2 och Arras i avd. 3. Sedan får vi se.

Staten är inte så illa
I Tv4 presenteras en rundringning som man gjort till borgliga riksdagsledamöter om staten borde gå in i Volvo och Saab om krisen förvärras, vilken den kommer att göra.

Jag är inte förvånad över om synen på statliga företag förändras då inte Det finns framtid i främst USA ägda företag. I många andra länder som styrs av högerpolitiker så ser man inte så mörkt på statligt ägande som man gör i Sverige. Undrar om Kristdemokraterna får upp ögonen så Odell ser verkligheten

Lokala företagsbesök.
I går var vi ute med vårt näringslivsutskott och besökte företag och det var givande men tyvärr var ingen representant från högeralliansen i Umeå med av olika orsaker

*Tvätta inte reflexvästar
Vi besökte Berendsen Textil (gamla KM tvätten) som inte bara är en tvätt utan man tar ett helhetsansvar för kläderna för många företag. Här fick man lära sig att reflexvästar tål max 10 tvättar så är reflexerna borta. Något att tänka på inte minst för skolan som ska tillhandahålla västar. Vi kanske måste försöka använda andra saker än västar.

*Isringhausen
Ett tyskt familjeföretag som gör stolar till Volvo och som styrs enligt tyska principer som nog är lite annorlunda än vårt sätt. Det är klart att där finns en oro över finanskrisen och om Volvo kan sälja lastbilar

*Hotell Pilen
Det företaget besökte vi som ingår i en koncern som heter Optimus Holding och är en familjeägd koncern med många ben och stor framtidstro och som hela tiden expanderar. Det är riktigt härligt att träffa företagare som tror på framtiden och som tjänar pengar och investerar i nytt där man ser en framtid.

Visst är stora företag viktiga men jag är övertygad om att totalt sett är lokala företag lokalt ägda nog så viktiga där inte finansvalparna på börsen styr vad företagen ska göra och agera. Lycka till vill jag säga till Optimus och andra som tror på framtiden och som vågar ta sig an den

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.