Långvattnet

Igår valde jag bort Björklöven och åkte till Långvattnet i stället. Vägen från Umeå över Gräsmyr och Hörnsjö var inte i bästa skick av allt snöande. Hastigheten fick därför vara därefter. En snöig oplogad väg inte den bästa att köra på.

Tidigare i år hade vi bra mottagning här med Telias mobila bredband men av någon anledning fungerar det nu sämre. Kanske beror det på att man graderat upp till högre hastighet gentemot förut för det ser ut så på signalerna. Men jag tycker det är dåligt om man förändrar så att mottagningen försvinner då jag tidigare provade om det fanns täckning före jag skaffade abonnemanget. Telia kan man med fog fundera över hur dom fungerar.

Däremot är det mycket vackert här med de snötyngda björkarna och alla de fåglar som sitter i våra fågelbord och njuter av solros och hampfrö. Då uthärdar man att strömmen har varit borta hela natten.

Jag är också ännu mer övertygad om att regeringen gör för lite för att få banksystemet att fungera. Många företag kommer att ha problem i januari när skatter ska betalas. Jag är helt övertygad om att det är rätt lösning på pengabristen att offentlig sektor ska få låna av riksgälden.

Regeringens politik för jobben är otillräcklig och det går inte längre att leva på det socialdemokraterna gjorde. Förra gången vi hade en högerregering (91 till 94) så var det också en ekonomisk kris och självklart så finns det ett samband mellan kriser och högerregeringar.

5 kommentarer

  1. Krister Larsson

    Du är kul du. Krisen skulle alltså inte inträffat om vi haft en sosseregering? Tänk att Sverige i sådana fall varit enda landet som inte påverkats. Möjligtvis tillsammans med Nordkorea då.

    Men vänsterpartiet och Mp kanske ska lösa detta tillsammans med er? Snacka om ekonomisk katastrof med dessa i regeringen.

  2. Conny Karlsson

    Bäste Lennart att det var säkert bättre förr med Telia men det är precis som med Umeå kommun, man kan med fog fundera över hur deras snöröjning fungerar nu för tiden.
    Det var bättre förr. Varför skall vi satsa 100 miljoner på kultur för, när vi boende i kommunen vinter tid inte tar oss till evenemangen. Igår tog det 2.5 timmar att ta sig från Vasaplan till Marieberg tur att jag inte hade köpt någon biljett till en teater.

  3. Per K Larsson

    Apropå Telia och gamla tider. Under den senaste borgerliga regeringen talades det ju om att sälja delar av det då helstatliga Telia. (Eller kanske det hette Televerket då?) Hittade en rolig gammal skrift i en låda där sossarna skrek ut sin fasa över detta och menade att man själv aldrig skulle gå med på det. Så vann man valet och vad gjorde man? Jo, sålde Teliaaktier.

    Tycker inte det var fel men det är en rolig sak att komma ihåg i detta inlägg. Speciellt när du alltid talar om att sossarna håller vallöften.

    Ha en bra helg!

  4. Patrik L

    Nu är det dags för ett gammalt inlägg igen. Som så många gånger förr. Krisen i början av 90-talet berodde inte heller den gången på den sittande regeringen. Detta har till och med gamla (s) ledaren Persson erkänt. Men Lennart Holmlund sitter kanske på något nytt att meddela? En stor del av skulden bär nämligen Kjell-Olov Feldt. Men det vill du förstås inte skylta med. Det är ju lättare att leka Nixon och blå ljuga.

  5. Stor Drutt

    Bra priorotering, att välja bort Löven.

    Radiovågor går sämre med mycket snö i träden. Skaffa en yttre antenn, finns hos Clas Olson. Det gör väldigt stor skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.