Kommunfullmäktige, regeringens budget och försäkringskassan

Idag har vi kommunfullmäktige och jag ska inte kommentera ärendena utan hänvisar istället till Radio Umeå på 102,3 tror jag det är. Det brukar också kunna gå att följa rapporteringen via vk.se där Karin Hörnfeldt brukar direktreferera till debatten.

Helgerna är som vanligt jobbiga när det är utförsåkning, längdåkning och skidskytte samtidigt på TV. Igår var det i TV1, TV2 OCH i 24:an. Under lördagen hade vi dessutom Öppet stadshus som jag besökte en stund, men man behöver också vila och koppla bort politiken några stunder då det handlar om politik från tidig morgon till sen kväll varje dag.

* Budget i kris
Visst ser det mörkt ut i de offentliga finanserna då skatteintäkterna minskar när arbetslösheten ökar och när fler lämnar A-kassa då regeringen gjorde den dyrare och reglerna försämrade den. Så är det även med sjukförsäkringen. Det finns uppenbara risker att budgetunderskottet skenar iväg och då blir det en ny hästkur med att sanera finanserna som förra gången vi hade haft en borglig regering. Man har sänkt skatter som man inte har haft råd med och tagit pengar för dem som har det sämst, de sjuka och arbetslösa.

* Försäkringskassan
Myndigheten är i kris igen och har stora underskott samtidigt som regeringen sitter med armarna i kors. Vi får väl se vem som får skulden när massor med människor inte får sina pengar i tid. Kanske har det varit bättre att de fått sköta sina jobb än att sägas upp för att skatten skulle kunna sänkas för dom som har det bäst.

* Utvisningar
Just nu debatteras ett fall ang. ett utvisningsbeslut av en flicka till Kroatien. Jag är inte insatt i det aktuella fallet däremot blir jag upprörd då jag hör en Kd-riksdagskvinna stå i TV och säga att myndigheten ska bryta mot lagen och låta flickan stanna trots att det är i strid mot lagen. Det är märkligt att folk från den lagstiftande församlingen kan stå och säga till en myndighet, bryt mot lagen även om det är behjärtansvärt. Är det fel på lagen ska den ändras och inte brytas emot.

* Kyrkan
Katolska kyrkan har haft bannlysning av de som förnekat att förintelsen har ägt rum och man frågar sig vart den kyrkan fått sin information ifrån. Vi måste alltid påminna om förintelsen och se och lära hur nationalsocialismen är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.