Mp vill förändra kalendern & förändrad statistik ger inte fler företag

Igår hade vi kommunfullmäktige och några frågetecken dök upp under diskussionen om hantering av medborgarförslag men det kommer nog att ordna till sig.

* Miljöpartiet vill förändra kalendern
Mp hade skrivit en ganska flummig motion om flexibla röda dagar. Vi kan dock inte besluta om detta utan det gör riksdagen. Våra röda dagar är juldagen, annandag jul, nyårsdagen, långfredag, annandag påsk, första maj, Kristi himmelfärdsdag, nationaldagen, midsommardagen och alla helgons dag. Jag tror inte att jag glömde bort någon. Kanelbullens dag är ju ingen helgdag.

De dagar som är arbetsbefriade och vilken ersättning som ska utgå för dem som måste jobba regleras i kollektivavtal. Kommunen försöker vara tillmötesgående mot de med annan religion men avtalen ska följas och vi måste ha folk som arbetar alla dagar.

Det är helt otänkbart att vi i Umeå skulle ha andra kalendrar och andra högtidsdagar än vad som beslutats och självklart kan man inte ha dessa dagar flexibla. Det finns hur många religioner som helst men det är riksdagens helgdagar som måste gälla. Jag undrar om miljöpartiet tror att det går att åka till ett muslimskt land och att då få ha vår kalender, vilket självklart inte går och där måste de också få bestämma vilka helgdagar de vill ha. Detta är inte förhandlingsbart, inte ens för Mona Sahlin.

* Mauds förändrade statistik ger inte fler företag
Svenskt Näringsliv tror inte längre på regeringens statistik när det gäller nyföretagande. Regeringen påstår att det har ökat med 22 % medan Svensk näringsliv säger att det är mellan 5 och 10 %. Regeringen har helt enkelt förändrat statistiken, men det ger inte fler företag.

Antalet aktiva företag ökade inte mer under 2007 än snittet för 1994-2006 och betydligt mindre än 2006, åren med en socialdemokratisk regering. Svenskt Näringsliv har självklart hård kritik mot näringspolitiken som regeringen för men jag vill inte ha deras politik men jag tycker det är intressant att den politik regeringen för inte ger fler nya företag.

* Kloka ungdomar
Våra ungdomar har insett vad som är viktigt och nu är det tryggheten som är mycket viktigare än hög lön. Informationen kommer från en undersökning som studentmedia har gjort. Visst finns det lite saker som förvånar nämligen att 9 av 10 tycker chefen ska bestämma och att bara 6 av 10 vill bli chef.

Glädjande är också att i den undersökta åldergruppen 15-27 år så är de populäraste branscherna vård och hälsa följt av data/it och utbildning. Man kan väl glädjas över att välfärdsfrågorna anses som populärast.

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Antalet företag ökar och det är positivt! Du jämför med 2006 och gör dig själv till pajas. Antalet var gigantiskt 2006 på grund av att det var sista möjligheten för interna aktieöverlåtelser. Det stora antalet handlade till 100 % om skatteplanering! Trots detta använder du statistiken fast du borde veta att bakgrunden vilket gör att du ljuger väljarna upp i ansiktet med dina siffror!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.