Moderaterna och regionerna

Så fick vi tillslut reda på att regeringen inte kommer att tillåta Norrland att bilda en regionkommun, trots att den breda regionala uppfattningen är att det är till fördel för regionen även om de lokala och regionala moderata företrädarna ändrade den positiva inställningen när Reinfeldt pekade och sa ifrån.

Jag kan bara beklaga att de andra partierna i regeringen kristdemokraterna, folkpartiet och centern har fått ge sig mot Reinfeldt. Att släppa Halland och främst Gotland får betraktas som ett hån.

En kommentar

  1. moderat

    När t.ex. Norrbottens befolkning visat sig så oerhört kallsinniga till förslaget borde väl också de arvodeshungrigste politikerna fundera en gång till. Är det demokratiskt riktigt att driva igenom detta mot så starka majoriteter?
    Bra att det får vädras mer innan det beslutas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.