FRA-lagen och vad händer med SAAB?

* FRA-lagen igen
Regeringens kompromiss för att lugna de egna leden som hatar det övervakningssamhälle som de borgliga nu inför får hård kritik. Datainspektionen och Tullverket är kritisk. Datainspektionen tycker inte att integritetsskyddet räcker då den domstol som man ska inrätta inte fyller kraven på integritet. Den frågan måste Mona ta tag i och riva upp när hon blir statsminister.

* SAAB. GM och regeringen
I söndags var det debatt mellan Maud Olofsson och SAAB:s VD. Jonsson sa då att det finns intressenter men att de vill ha besked om statliga lånegarantier medan Maud sa att regeringen har sagt att GM ska ansöka om medel och ta ansvar. Men GM som är helt utan pengar har väl inga pengar att ta ansvar med? Idag så sägs det dock att man ska förbereda en ansökan till globaliseringsfonden. Samtidigt som man säger att GM ska ta ägaransvar för SAAB, trots att plånboken är tom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.