Hemsjukvården är landstingets uppgift

Igår på fullmäktige fick Eva frågor då det framkommit i media att pensionärerna fått fler som besöker dem i deras hem då man delar ut mediciner. Förut har kommunen gjort detta åt landstinget då medicinutdelning tillhör hemsjukvården och är landstingets ansvar.

Landstinget vill inte betala för detta och utför nu dessa uppgifter själv. Men hur man tror att det blir billigare förstår jag inte. Landstinget som har problem med ekonomin, vilket vi kunnat läsa vid media. Det här ex. visar på att de som stoppade ett övertagande av hemsjukvården gjorde det besvärligare för patienterna och de gamla.

* Äldre herrar
Det finns många äldre herrar som för många år sedan varit med i kommunen, antingen i olika förvaltningar eller i politiken, som tror att man löser planeringsfrågorna på samma sätt som förut. Det tror däremot inte jag då det även inom planering och synen på planering har tillkommit ny kunskap.

Ta bara till exempel detta om vad som är bäst när det gäller att bygga långsiktigt hållbara städer och samhällen. Tidigare skulle allt smetas ut geografiskt, ungefär som man gjort i USA, medan det nu planeras för att man ska bygga tätare, dvs. att "bygga städer" då det är bättre ur miljöskäl.

Vi ska vara tacksamma för att det kommer ny kunskap det, det motsatta hade varit förödande för all utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.