Grattis Ibbe!

Jag är jätteglad och stolt över att Ibrahim Baylan blivit utsedd till partisekreterare för vårt parti. Ett uppdrag som jag är helt säker på att han kommer att klara av med glans. Jag känner Ibbe sedan han började vara verksam i politiken här i Umeå och visst har vi förstått att han kommer att få större uppgifter. Det fick han t.o.m. före han satt i riksdagen då han blev skolminister. Tyvärr kan han inte ta på sig uppdraget som partidistriktets ordförande här när han får detta uppdrag men vi är säker att han kommer att göra stor nytta för partiet i hela landet. Grattis Ibbe!

* Regeringen utarmar landet
Så skriver f.d. arbetsmarknadsminister Börje Hörnlund i gårdagens DN. Jag har inte alltid haft samma uppfattning som Börje men nu måste jag hålla med honom till 100 %. Egentligen går hela den borgliga politiken ut på att föra över pengar till de som har från de som har det sämre. Det gäller i detta fall och det gäller också skattepolitiken samt arbetsmarknadspolitiken med mera.

Bifogar ett utdrag vad centerprofilen Börje Hörnlund skriver:

"Regeringen rövar systematiskt pengar från fattiga landsorts- och högskattekommuner och överför dem till rika lågskattekommuner. Med berått mod har statsministern tillsammans med näringslivsministern och centerledaren Maud Olofsson beslutat att låta de allra svagaste kommunerna betala 100-200 kronor extra per invånare.

Dessutom har de förhindrat kommunministern att ens skicka på remiss ett utredningsförslag som i stället förordade att de utsatta kommunerna skulle kompenseras ekonomiskt. Detta är rena maffiametoderna på högsta politiska nivå. Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson vill eller törs inte lyssna på vad kommunal och annan expertis anser."

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.