Energiförhandlingar

Det blev ingen uppgörelse över blockgränserna om energipolitiken och inte oväntat skyller regeringen på de våra. Från socialdemokraternas sida är det regeringen som är orsaken till sammanbrottet.

Jag hade den uppfattningen redan tidigare när regeringen enats och de fått centern att kovända samt ställa upp på att ny kärnkraft får byggas på de platser det idag står kärnkraftverk. Då har regeringen inget spelutrymme att förhandla om.

S-beskedet har varit att kompromissa om helheten och hade lovats ett bud som dock inte kom. Det talar väl också för att det var samma sak som skedde i regeringen, dvs. att centern tvingades att gå med på mer kärnkraft.

Det är idiotiskt att ställa villkor i förhandlingar och det är lika dumt att inte bemöda sig om en överenskommelse över blockgränser som håller över tiden.

Det kanske är dags att ha en ny folkomröstning, även och jag principiellt är mot folkomröstningar, men nu är man från alla håll långt ifrån folkets vilja som det uttrycktes i förra omröstningen. Dessutom har det kommit ny kunskap. Att se till att industrins långsiktiga behov av billig el tillgodoses måste vara ett ansvar för våra riksdagsmän och regeringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.