Monopolpengar och ökade konkurser

Britt-Marie Lövgren (Fp) säger att man spelar med monopolpengar i SEKAB. Jag tycker hon har fel. Däremot skulle samma vokabulär kunna användas för regeringen i dess hantering av statens budget. De om någon använder monopolpengar då man sänker skatter med pengar som inte finns utan som istället måste lånas till, samt man har inte resurser för att bekämpa arbetslösheten.

* Konkurserna
Konkurserna har ökat markant den senaste tiden och redan efter halva året kommer kostnaderna för lönegarantin att ha förbrukats (för det som skulle räcka hela året). Ytterligare ett feltänk med andra ord hos finansministern och högerregeringen. De trodde att man kunde leva på effekterna av den socialdemokratiska politiken hur länge som helst.

* Fri media
Det tål att upprepas med jämna mellanrum att det egentligen inte finns någon fri media. Jag minns bara annonsen i VK när man sökte efter en ny chefsredaktör. Därför är det bra med den nya tekniken då allt kan och kommer att komma fram på ett helt annat sätt än tidigare. Detta då det finnas folk som ser igenom källgranskningen och de mediadrev som brukar komma med jämna mellanrum.

* Livsmedelsfusk
För ett tag sedan fick vi se hur man på en del ICA-butiker malde och märkte om köttfärs. Nu tror ju inte jag att detta var något undantag och det finns nog andra saker som det också fuskas med för att ge större profit. Jag är övertygad om att en hel del av den kyckling och de plattfiskar som vi köper är förändrade då de som är frysta har mer vatten i sig än vad som är naturligt. Detta enligt vissa nya källor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.