Frankrike slåss för sin fordonsindustri. Littorin igen. Rättsväsendet mot konkurs

* Frankrike slåss för sin fordonsindustri

Igår vi fick vi reda på att Frankrike kommer att värna sin bilindustri och Renault då man flyttar produktionen från Slovenien till ett område utanför Paris. Man har fått stöd av staten för att skydda franska jobb. Hur stödet ser ut har däremot inte framgått men det kommer helt säkert att tåla den granskning som EU-kommissionen kommer att göra.

Vi som har varit involverad för Volvo Lastvagnars räkning i att säkerställa tillverkningen i Sverige har hela tiden fått höra än den ena och än den andra orsaken till att det skulle strida mot EU:s regelverk.

Jag har hela tiden ifrågasatt dessa uppgifter och gör det nu i än högre grad. I de allra flesta länder har man stöd i ena eller andra formen. Belgien har ju ett stöd som liknar ett permiteringlönesystem och som är gynnsamt för företagen.

Jag håller på att tro att det inte bara är regeringsledamöter och politiskt tillsatta som är bromsklossar. Frågan är hur aktiva och pådrivande tjänstemännen är som bereder den här typen av ärenden åt regeringen.

Att vara aktiv i EU är själva nyckeln inte att skicka skrivelser om den svenska modellen. Det tror jag inte alls är rätt metod. Man måste dit och påverka. Regeringen bör därför ta krafttag för att säkerställa att vi har en svensk fordonsindustri i framtiden, både tunga fordon och på personbilssidan.

Regeringen måste också finna en konstruktion så att jobben blir kvar i Sverige och helst att en del jobb flyttas hit. Jobb ger skatteintäkter som i sin tur ger välfärd.

* Littorin igen

Han avsatte Bo Bylund troligen för att han var socialdemokrat, något annat har då inte framkommit. Den nye chefen handplockade sin nya ledningsgrupp utan att följa de regler som finns för tillsättande av sådana tjänster. Är det fel på reglerna ska dom självklart ändras.

* Rättsväsendet mot konkurs

Det finns statlig verksamhet som sitter i en kniptång och har stora underskott. Det är Rikspolisstyrelsen, Åklagarväsendet, Kriminalvården och domstolsverket. Dessa myndigheter beräknas sammantaget ha ett budgetunderskott på gigantiska 12 miljarder 2012.

Jag vet inte riktigt vad det beror på men det har säkert att göra med det uppräkningssystem som regeringen använder då man fryst anslagsnivåer för att kunna sänka skatten för dom som har det bäst.

Det är oroande om inte polisen kan behålla de poliser som det gavs pengar till. Domstolarna måste också kunna döma de som gör brott, samtidigt som brottslingarna ska kunna sitta inne och helst anpassas tillbaka in i samhället. Det känns oroande om inte den delen av tryggheten ska kunna finnas kvar.

En kommentar

  1. Patrik L

    Du antar att Bo Bylund blev avsatt för att bla bla bla och du antar att budget underskottet beror på bla bla bla. Jag antar att du skriver detta i din blogg för att du vill få folk att tro på dina antaganden. Jag antar också att det är jag som antar rätt. LÄGG AV LENNART! Skriv vad du vet är fakta och sluta anta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.