Låglöneproblematiken. Äga energiproduktion är bra

Låga löner ger problem
Ja visst är det så för har man låg lön så får man automatsikt mindre att röra sig med från allt som man behöver i det dagliga livet som mat och kläder men även bostäder, bilar, semestrar, ja listan kan nog göras hur lång som helst och efter det yrkesverksamma livet så får man pension utifrån den inkomst man haft och om marginalerna varit små under livet tidigare så blir de ännu sämre när man blir pensionär.

Nu har det dessutom visat sig att de även får sämre sjukvård och sämre äldreomsorg. Jag vet att det defenetivt inte fattats några politiska beslut i den riktningen men ändå sker det och då är frågan varför vårs anställda i offentlig sektor gör så.

Äga energi är bra
Umeå kommun är delägare i Stornorrforsens kraftverk vilket har betydelse för den kommunala ekonomin då vi säljer det vi inte behöver för egen verksamhet.
Föregående år gav det ett netto på163 miljoner vilket är nästan som om skatten varit en krona högre.

De pengarna används till verksamheten men förra året blev det mycket mer än vi räknat med och som vi nu använder till att sätta av till de anställdas pensioner, för utbetalningarna för dessa ökar en hel del i framtiden och våra anställda ska ha sina intjänade pensioner. Ger oss även en möjlighet att inte lägga till stiftelsen kommande året då regeringens politik gör att våra intäkter minskar med drygt 240 miljoner nästa år Det är likadant för staten det är bra att äga energibolag som vattenfall och fel att sälja ut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.