Vanja var vilseledd

I går hade vi arbetarekommunens årsmöte och utsåg Åsa Ögren till ny ordförande i partiet lokalt. Det kommer att bli bra och nu har hon den stora uppgiften att leda partiet så att vi kan bidra till att kasta ut högerregeringen och behålla hålla makten i kommun och landsting.

I går presenterades delar av den granskning som revisorer gjort i AMF om den pensionsöverenskommelse som gjorts. Nu visar det sig att Wanja var inte ensam om att känna sig vilseledd. Nu är det samma sak för hela styrelsen att man inte känner igen sig.

Det har också kommit fram att det är en kommitté som fattat beslut, ett mandat som man fått av styrelsen. Däremot har man självklart kunna ställa mera frågor i samband med årsredovisningen, men man nöjde sig med den föredragning man fick. Nu vill man ha tillbaka delar av pengarna eftersom man tycker det strider mot vad man sagt. Vi får se hur man hanterar det framöver.

Det har varit ett drev mot Vanja som inte varit av denna världen och nu har det framkommit saker i media som inte med sanningen är överensstämmande. Jag undrar hur en del som deltagit i drevet känner sig när de litat på mediedrevet i stället för vad Wanja sagt. Att hon kände sig förd bakom ljuset, det är sanningen.

8 kommentarer

 1. Patrik L

  Vanja är ytterst ansvarig för det som händer inom AMF. Allt annat är trams att säga. Om styrelsen gett mandat åt någon kommite så ligger det ändå på styrelsen att bevaka och godkänna i slutändan. Desssutom så har det varit sedan 2004 så det finns inga ursäkter, bara bristande ansvar i sin arbetsuppgft. Det är skrämmande att du försöker förmildra detta när det gäller LO kollektivets pensionspengar.

 2. Eugen Sandberg

  Det är klart att du försvarar en partikollega, men det faktum att man inte skött sitt styrelseuppdrag går inte att komma ifrån.
  Det går inte att skyffla över ansvaret på en komitté, styrelsen bär det yttersta ansvaret och har brustit i sin kontroll, eller så har man faktiskt tyckt att ersättningen var OK.
  LO kvintetten med Vanja i spetsen som företrädare för den s.k. ”arbetarklassen” borde väl vara extra noggrann med att inte dylika ”kapitalistfasoner” förekommer. Med tyvärr bleknar nog solidaritetsivern i takt med kliven på karriärstegen.

 3. Andreas Johansson

  Du behöver inte skydda dina partikamrater i alla väder. Det blir fånigt! Styrelsen, inklusive Wanja, har gjort bort sig det grövsta. Hur kan man bli förd bakom ljuset när korrekt belopp står angivet i årsredovisningen år efter år?

 4. Christer Björkman

  Väljer att citera dig från ett tidigare blogginlägg du skrev om USA.

  Citat:
  ”Det är också därifrån den ekonomiska krisen som vi nu upplever hade sin start, hos människor som inte verkar kunna räkna plus och minus. Ett samhälle med stora bonus- och belöningssystem som en del i den råa kapitalismen och där många människors pensionsbesparingar nu försvunnit”

  Någon annan som tänker på AMF och dess ”kompetenta” styrelse när ni läser Lennarts text ovan?
  Fast det är klart, nu är det inte brist på kunskap i plus och minus utan nu har Wanja & Co blivit lurade!?

  Yeah right säger jag…

 5. Rabih Ballout

  Fullmäktige hade att ta ställning till ett medborgarförslag som går ut på att oberoende utvärdera lokaltrafiken. Detta förslag hade starkt stöd av F-ledamöterna, men Lennart ville som vanligt ha bordstädat, därför ville han skicka vidare förslaget till länstrafiken. Länstrafiken är ju en part i frågan och därmed ej oberoende. I en sådan undersökning ingår även länstrafikens upphandling och tillsyn osv.. hur LT sköter trafiken. Umeå kommun betalar 100 miljoner per år och då är det mer än naturligt att politikerna kollar upp vad kommunen får för pengarna, men det tycker inte Lennart.
  All heder åt Eva Anderson och Margaretha Rönnmark som var av annan åsikt än herr Lennart.
  Nu har Lennart kommit med ett kompromiss förslag och resultatet blev en besvikelse.
  Hoppas att Lennarts dubbelmoral inte ge honom en mandatperiod till. Man är less i det här laget.
  Du har gjort dig osams med en hel förarkår. Grattis.

 6. Ultra Förare

  Socialdemokraterna anser sig stå för rättvisa och kalla sig arbetareparti. Ändå sålde man ut Polarbuss bara för att tjäna några futtiga miljoner. Offren för arbetarepartiets politik blev busschaufförerna. Tuffare körscheman och arbetstider har gjort dem till trafikfaror. De drabbas på grund av långa pass av trötthet och löper dessutom större risk för att råka ut för vissa sjukdomar. Det här är ett systemfel. Företaget som kör bussarna har till uppgift att göra vinst, inte fixa kollektivtrafik. Visste Länstrafiken hur mycket förseningar vi har skulle de nog bli nervösa, men det fina är förstås att de aldrig får veta det. Att jag som busschaufför kör med försening och resenärerna kommer för sent till jobbet vet bara jag och kanske trafikledningen på Swebus, och så passagerarna förstås.

  Halleluja. Det blev billigare efter kommunens upphandling av lokaltrafiken ja.

  Men i grunden handlar det om en förvirring i ansvarsuppdelningen. Swebus uppgift är nämligen inte att främja kollektivtrafiken, utan att dra in pengar till sina ägare ? den USA-baserade bank- och investeringsgruppen Goldman Sachs och norska Schoyen Group. Det gör att försämrade arbetsvillkor och eftersatt underhåll blir inkomstökande, rent av positiva, förändringar. I alla fall i stunden.

  Resultatet? En kollektivtrafik i utdragen kollaps. Hela skulden för detta finns hos kommunen och Länstrafiken. Man får vad man betalar för.

 7. TC

  Vanja var inkompetent och tog inte sitt uppdrag på allvar. Att hon inte visste säkert vilken pension hon med sin egen signatur givit vd antyder att hon inte har en aning om, eller ens bryr sig om, alla pensinssparares pensioner.
  Vanja har inget som helst förtroende men på sant sossevis så skyddar den utbredda vänskapskorruptionen varandra i partitoppen. Mona ”fick” partiledarposten av Vanjas LO och nu betalar Toblerone tillbaka genom att se till att VAnja får behålla sina uppdrag. i socialdemokraternas propagandaapparat LO.

 8. RH

  … vad som kommer att uppdagas när det blir dax för Vanja att kliva av sin höga häst. Jag kan tänka mig att hon inte skulle gå helt lottlös. Det är nog därför hon(Och partien och LO) nu slåss med näbbar och klor, för när det uppdags att hon, förmodligen åxå har en miljonpension att plocka ut… så kommer den här debatten te sig som en lätt bris. Vänta och se bara.

  Att ni sossar håller varandra om ryggen är ju vedertaget.(gäller andra partier åxå).

  Tror du på tomten åxå?
  Vem litar man mest på en politiker eller media?? Vet ej, bägge vrider och vänder på ”saningen”(Eller lögnen).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.