Det spelar roll vilka som sitter i Europaparlamentet

Det finns stora skillnader i vad man vill göra i Europavalet och det är mycket som står på spel. Vi kan kalla det sosselinjen och högerlinjen.

Så här kan man säga att sosselinjen är
Arbetstagarnas rättigheter ska stärkas. Sosselinjen vill ändra Eu,s lagstiftning för att säkra möjligheten att med kollektivavtal upprätthålla principen om lika lön för lika arbete. Självklart ska Svenska avtal och löner gälla på svensk arbetsmarknad. Framtidens jobb skapas inte genom konkurens med låga löner och usla villkor.

Högerlinjen.
Den glömmer bort människan och sätter marknaden före och högern har ständigt i parlamentet röstat emot starkare rättigheter för arbetstagarna. Den svenska regeringen sitter tyst när EU diskuterar hur flera Lavalfall och låglönekonkurrens ska undvikas.

Vi har ju set hur denna så kallade marknad fungerar då den till stor del stjälper banker och finanssystem.

De lägger sig också i hur och vilka regler vi ska ha för spel hemma i Sverige där självklart spelmonopolet ska vara kvar om vi ska rädda idrotten och travet.

Marknaden tar inte någon som helst hänsyn till arbetstagarna och deras villkor så därför behövs det fler sossar i parlamentet

Gå på Umåker i kväll och i morgon då det är fina tävlingar. I bloggen i morgon ska jag bjuda på en spik

5 kommentarer

  1. Andreas Johansson

    Nu ska vi inte överdriva vikten av valet eller skillnaden. Inger Segerström (S) och blåaste Gunnar Hökmark (M) har t ex röstat lika i 87 % av omröstningarna den senaste mandatperioden. Men dessa 13 % räcker för att du skall gå igång och kritisera Gunnar för att han ”sparkar på de som ligger” och ”raserar välfärdsstaten”.

    Förövrigt anser jag att det är vidrigt att staten driver ett monopolföretag med aggressiv reklam för att öka spelandet! Självklart ska spelmonopolet bort!

  2. Hoppas på ett rött rättvist Europa

    Trodde du att olika partier röstar olika i alla frågor? Det är i de frågor man röstar olika man kan se skilnaden. Moderaterna är ju bra på att säga en sak till väljarna och sedan göra tvärtom när de tar beslut i EU. Sjukvården är ett bra exempel. Hur kan man säga att man är ett arbetarparti och sedan förstöra så mycket för de svagaste i samhället?

  3. Patrik L

    Lite mer saklighet skulle vara på sin plats. Att bara kasta ur sig massa klyschor funkar inte längre. Det är gammal sosse propaganda att göra så. Men hela ditt inlägg luktar ju facklig fikarumspolitik. Tyvärr.

  4. Tomas Östros som nästa finansminister

    Tyvärr är det mer aktuellt nu än någonsin när borgarna i rekordfart raserar vår gemensamma välfärd. Borgarna kom enligt Carl Bildt till ett dukat bord. Nu lånar man pengar till staten för att sänka skatten allra mest för de rikaste i samhället. Från att tidigare ha varit ett internationellt föredömme, är vi nu ett varnande exempel när det gäller raserad välfärd, rekordökning av budgetunderskott och arbetslöshet. Vi som är gamla har på 90-talet sett det tidigare.

    Förutom de nya ekonomiska orättvisorna skapar även borgarna ökade klyftor mellan olika städer. Man gynnar Stockholmsområdet och missgynar län med glesare befolkning. Dessutom har borgarna fräckheten att påstå att det skulle bero på de lokala politikerna.

    Ska vi i framtiden ha ett väl fungerande samhälle för alla, är det mycket viktigt att vi röstar på Socialdemokraterna. Tack Lennart, för att du skriver om borgarnas vansköttsel som förstör kommunernas ekonomier.

  5. Patrik L

    Nu hände det igen!!! Massa ord utan innehåll. Vad är det som är så svårt i att komma med konkreta exempel? Det du skriver är hur du uppfattar vad som händer eller ännu värre vad andra sagt åt dig. Inte nödvändigtvis en verklighet för samhället i övrigt. Alla saker som du just hävde ur dig blir verkningslösa utan exempel. Typiskt facklig fikarumspolitik! Och angående Tomas Östros så kommer han aldrig att bli finansminister. Om det blir dags för en finasminister från (s) så kommer han att ersättas av någon som gör sig bättre i media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.