Vakna Anders Borg!

Jag har tidigare sagt det och säger det igen – det är dags att vakna Borg! Mitt förslag om en väckarklocka till honom blir mer och mer aktuell. Vi ser varje dag hur det ekonomiska läget i kommunerna försämras och inte minst socialbidragen ökar kraftigt.

Kommunerna behöver mer pengar och det nu. Det går inte att vänta tills regeringen lägger höstbudgeten då kommunerna lägger sina nu för att det tar tid att skära i verksamheter och få ner kostnaderna.

Tänk om alliansens företrädare bara talade om sanningen om resursbehoven, men istället står de och skryter om vad regeringen gör, det är skandal!

DET ÄR LÄNGE SEDAN, OM ENS NÅGONSIN, DET FUNNITS SÅ MYCKET ATT DEMONSTRERA EMOT!

* Inga plåster på såren
En olycka kommer sällan ensam, det har vi också blivit påmind om i dagarna. Umeå har inte bara en av landets högsta skatter, i fjol hade vi dessutom 160 miljoner (nästan en skattekrona i intäkt) från Stonorrforsen som också användes i våra verksamheter. Nu när vårfloden kommer och rinner ner mot Stornorrforsen så rinner pengarna bara förbi så länge som transformatorn är trasig.

* Alla vägar bär inte till Rom
Idag ska Vägverket fastställa vilken dragning som ska gälla för den västra länken. Kommunen har varit inne på det så kallade kombialternativet och idag får vi svaret. Kombialternativet är eller åtminstone har varit ett betydligt billigare alternativ och gör samma nytta. Staten har ju inte så gott om pengar så vi får vänta och se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.