Svart eller vitt och lite fylla

* Ljusare tider
Det blir ljusare tider i dubbel bemärkelse framöver. Dagarna blir längre och det känns ljusare när man läste den budgetmotion som socialdemokraterna presenterade igår. Jag ska inte upprepa vad som står i alla tidningar men det är en budget för fler jobb, utbildning och för bevarande av välfärden. Detta även om jag tror att det också i vårt förslag är för lite pengar 2010.

Men ljusare tider kan bli mörka tider. Idag brukar det vara mycket eldar i samband med valborgsmässofirandet och himlen lyses upp av eldar lite varstans men för många kan det bli mörka tider. Brandfaran är stor och därtill alla dessa smällare som är ett problem för många både djur och människor. Dessutom smälls det, trots att det saknas tillstånd på vissa ställen.

Jag kan inte detta sammanhang inte undgå att fråga vad media håller på med. I dagens frukost-TV hade man ringt upp en räddningschef i Skåne på grund av att man infört eldningsförbud med anledning av stor brandrisken. Men ändå frågar reportern: Varför har ni infört eldningsförbud? Det verkar som om man tror att tittarna är dumma.

En annan allvarlig fråga vid Valborg, förmodligen den allvarligaste, är att helgdagen blivit en stor festhelg med ett okontrollerat supande inte minst bland ungdomar. Och tyvärr så finns det vuxna människor som förser underåriga med alkohol.

I spritens spår är det många som utnyttjas på olika sätt och det finns risk för ohälsa, våld och brott. Jag hoppas verkligen att föräldrarna tar sitt ansvar gentemot sina barn och har dem under uppsikt och ser till att drickandet uteblir.

* Första Maj
DEMONSTRERA MOT ORÄTTVISOR OCH FÖR ETT SAMHÄLLE BYGGT PÅ SOLIDARITET klockan ett imorgon på Rådhustorget i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.