Budgettrixande en fara för demokratin. TV offensiv

Visst är det skönt att kommer hem efter en lång dags budgetdebatt. Ska inte kommentera innehållet då det har varit beroende av att kommunerna får för dåligt stöd av staten

Ska bara visa att det finns lite funderingar om hur vi hanterar detta. Vi har partiernas förslag på en budget i dess helhet med mål och medel för att kunna klara av detta.
Dessutom läggs det en massa uppdrag och trots att budgeten är tagen och att mål och medel gäller kan det komma där flera partier vars förslag fallit kan hanteras under ett uppdrag.

Vinner då ett sånt förslag gehör så finns det regler som alla varit överens om att i konflikt mellan mål och medel gäller medlen och det innebär att det är ekonomin som ändå styr.

Att då lägga ett uppdrag som röstas igenom och är helt ofinansierat är bara ett spel för galleriet och har inte med verkligheten att göra. Jag tycker man ger en falsk bild till medborgarna när man inte håller sig till sanningen.

TV offensiv
Så är det många med mig som kallar Svt. västerbotten och nog finns det fog för detta när man ständigt ser hur man alltid ställer upp där just rättvisepartiet har sina aktioner. Man kan ju säga att det är en sak för redaktionsledningen att ta tag i men med de band som finns är inte detta möjligt. Det är därför jag alltid efterlyst vem som granskar media. Det finns även andra kanaler som detta skulle avslöjas i en granskning om någon gjorde den. Man journalister granskar aldrig varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.