Det gäller att vara försäkrad

Visst är det viktigt att ha en bra försäkring för hemmet, bilen, sjukdom, arbetslöshet, företaget och mycket annat men att det även går att försäkra sig mot brottslig handling det visste jag inte.

Ni kanske tror jag att lurar er men så är det inte. Man kan försäkra sig mot fortkörning, en försäkring som just betalt böterna eller om det heter avgifter och det oavsett om man åker dit i en kamera eller blir tagen på bar gärning. Visserligen finns gränser hur mycket och hur många gånger per år.

Självklart gör försäkringsbolaget detta för att tjäna pengar och kanske även för att få kundkontakter för andra försäkringar men min fråga är om det kan vara förenligt med svensk lagstiftning att försäkra sig mot böter då jag har hört att det till exempel är förbjudet för arbetsgivare att betala böter för brott som en anställd dömts till.

Solen skiner över Umeå idag och vi får verkligen hoppas att vi slipper regnet under midsommarafton även om jag har svårt att tro det för väderrapporterna ser inte alltför lovande ut.

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det låter ju helt otroligt, dumt, måste jag ju säga, men man upphör aldrig att förvånas.

    Egentligen tycker jag att det är lika dumt att varna för fartkameror, av vilken anledning görs detta, då man ska hålla lagenlig hastighet? Dom som opponerar sig mot kameror etc. är ju förmodligen dom som är notoriska fortkörare. Rätta mig om jag har fel. Trevlig midsommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.