Morgonstund har guld i mun

Jag sticker inte alls under stol med att jag tycker det är skönt att vakna och skönare är det som nu när solen skiner från en helt molfri himmel. Att det sen kan bli lite mulet gör inte så mycket. Jag har kommit lite efter med motion detta år men ska trimma stavarna nu när det blir mera ledighet.

Idag ska jag träffa Ibbe, senare Östen och efter det representanter från Norrköpings kommun som är här på studiebesök för att se hur vi jobbar med viktiga saker i vår kommun. Men det blir också en riktig promenad minst upp till notvarsbron som går över älven strax öster om Arboretum norr och Baggböle herrgård.

* Gubbar och gummorna på Volvo
I slutet av förra veckan anordnades en omröstning om vad man kan kalla krisavtalet på Volvo och igår publicerades resultatet. Medlemmarna röstade för avtalet som innebär att: de 320 som varslats blir kvar, -20 % i arbetstid, lönesänkning med max 8 %, lönelyftet flyttas fram ett år, 12 arbetsfria dagar och inga pensionsinbetalningar(det måste väl vara avtalspension det handlar om) men inga nya varsel kommer från företaget.

Ska inte lägga några värderingar om det är bra eller dåligt, men det måste anses viktigt då 915 av 1036 röstade. Nu hoppas man ju att försäljningen tar fart framöver för det är det enda som på sikt kan rädda jobben och att man dessutom utbildar folk så att när försäljningen tar fart så kan de anställda den nya utrustning som är installerat i den nya fabriken. Skulle dessutom tro att det var hälsosamt om transportstödet kom tillbaka i full utsträckning när produktionen ökar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.