Ett felkonstruerat ROT avdrag värre än en rotfyllning

Vi får flera gånger om dagen höra hur omständigt det sk. Rot avdraget är utformat. Skattemyndigheterna är inte säkra på att alla som gör det har avdrag så det räcker, företagen gillar inte heller systemet som utformats, ja det gör ingen utan det blir en massa byråkrati.

Sedan så säger media att det blir en kostnad för staten vilket jag har svårt att se för det ska ju betalas in skatter för de som jobbar och moms och det måste ju vara större summor än vad avdragen blir

Rotavdraget ger också mer till de som tjänar bäst men det är ju i linje med högerpolitiken.

Ett Rotavdrag är ett bra system för att skapa jobb men det skulle ha utformats på ett annat sätt och gällt för alla och inte enbart för privatpersoner

3 kommentarer

 1. Andreas Johansson

  Gör dig inte dummare än du är! Självklart kan ingen få ett större skatteavdrag än den skatt man betalar. Utnyttjar man hushållsnäratjänster och ROT till max, så skall man ha 100 000 i skattereduktion. Självklart kan man inte få det om man inte betalar 100 000 i skatt. Så fungerade det även när S hade ROT-avdrag. Vad är alternativet? Att Skatteverket blir skyldiga folk pengar?

  Det ger således inte mer till de som tjänar bäst. Däremot kan du inte reducera din skatt med 100 000 om du inte betalar 100 000 i skatt! Hur kan detta vara upprörande?

 2. Hans Gustafsson

  Din blogg är inte entydigt skriven. Vad menar du egentligen med meningen, ”Skattemyndigheterna är inte säkra på att alla som gör det har avdrag så det räcker, företagen gillar inte heller systemet som utformats, ja det gör ingen utan det blir en massa byråkrati.” ?

  Din vana trogen kan du inte avstå från att gnälla på nuvarande regering.
  Hur kan du ha blivit kommunalråd?

 3. Vad kostar ROT-avdragen samhället?

  Grattis alla högavlönade villaägare!

  Borgarnas rotröra är som vanligt en upp och nervänd Robin Hood politik, man tar som vanligt från de fattiga och ger till de som är högavlönade och äger sin egen bostad.

  Vem är nu förvånad när Borgarna visar sitt rätta ansikte? Rotavdraget borde gälla även för lågavlönade som hyr sin bostad och syfta till en grön hållbar omställning.

  Syftet med ROT-avdraget sägs vara att göra svarta jobb vita. En liten fundering. Om man nu vill fiffla, kan inte då oseriösa företag i bygg och städbranschen lura staten med luftfaktoror?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.