Skitpolitik ger skitår och ministerstyre

Regeringen har med rätta fått kraftig kritik för sin arbetsmarknadspolitik inom flera områden. Ungdomar har fått vänta i 6 månader på aktiva åtgärder.
Vad gör då statsrådet Littorin? Han skyller ifrån sig och säger att arbetsförmedlingen tolkat reglerna fel.

Regeringen och AF och det torde vara Littorin och amtalade om detta och då gick AF ut med nya direktiv. Man kan ju fråga sig om det inte är ministerstyre när sånt här upprepas gång på gång. Man måste kunna lita på att en regeringen ger tydliga regleringsbrev så myndigheterna vet vad som gäller

Jag ska inte försvara arbetsförmedlingen då jag inte sett direktiven men visst är det märkligt att på område efter område så uppstår just detta att regeringens myndigheter sägs ha tolkat reglerna fel. Jag tror inte det utan det är säkert så att regeringen fattat många otydliga beslut och när det börjar blåsa så är det myndighetsfel.

Det är fel arbetsmarknadspolitik som bedrivs när så många unga är utan jobb eller åtgärd eller utbildning

4 kommentarer

 1. Mikael S

  Om ni likt strutsar vägrar inse att LAS måste göras om så kommer alltid ungdomarna ha problem med att få jobb!

 2. LAS behövs och är bra

  Varför skylla på LAS när det handlar om en misslyckad borglig arbetsmarknadspolitik? Varför tar borgarna nu bort utbildningsplatser på komvux när det skulle behövas som mest?

  Under Göran Perssons tid blev det massor med nya arbeten och utbildningsmöjligeter för ungdommar.

  Om man ändrar LAS blir det ännu värre kaos på arbetsmarknaden, är det vad ni borgare vill?

 3. Du

  Anställ mer folk till kommunala jobb när ni har chansen istället för att klaga. Bemanna upp asfaltgänget i stan så att det går att asfaltera igen dammgroparna nån gång. Bättre att många jobbar i stället för mycket damm och vägtrassel.

 4. Mikael S

  Att lille Göran lyckades fixa massor av jobb som du säger kan vara sant, men nuläget beror på en global ekonomisk kris som inte vare sig vår regering eller något annat litet land rår på. De tar inte bort komvux platser det är fortfarande bara att söka, däremot vill de försöka få den utbildningen mer effektiv, om den sen heter komvux eller något annat spelar väl ingen roll.

  Att ni inom S försvarar LAS så pass mycket innebär att ni premierar äldre i stället för ungdomar, så är det bara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.