Miljöansvaret har alla

 

Ansvaret för miljön ligger på alla
 
Ta ansvar för miljön och begränsa utsläppen av växthusgaser. När de rika länderna enats om ett mål för detta och det är ett mål för hur mycket temperaturen ska få höjas fram till 2050. Nu har man satt ett tak för detta på två grader.
 
För att klara detta så ska utsläppen från vad som kallas växthusgaserna minska med 80 % för de rika länderna och 50 % för hela världen. Om man sedan lyckas få med alla länder på detta får vi väl se för i de asiatiska länderna är trots allt utsläppen räknat på personnivå flera hundra gånger lägre än tillexempel i USA som släpper ut mest per person.
 
Vissa som t.ex. vissa miljögrupper tycker det är alldeles för lite, men det var väl väntat. Visst kommer det att behövas både ny kunskap och förändrade beteenden hos oss människor och inte minst nya sätt att ordna transporter för de är en stor källa när det gäller växthusgaser.
 
Går vi ner på beteendet på personnivå så finns det självklart mycket man kan göra själv så fort som möjligt. När man ser hur dåligt många kör så skulle bra körning ge mycket mindre utsläpp och det kanske skulle vara lika viktigt med krav på ekodriveing i stället för många andra krav som läggs på oss.
Det går att åka kollektivt för många och det går att gå eller cykla till jobbet eller när man har ärenden att uträtta och det går att ställa krav på fordonstillverkarna.
 
Sist men inte minst och trots den ekonomiska situationen i världen så borde i alla fall vi i Sverige använda läget både till olika utbildningar och till investeringar i ny och bättre teknik som bidrar till att utsläppen ökar men Reinfeldt pratar sig varm för att något måste göras åt klimatet, men det sitter bara i mun och inte i handling.
 
Hoppas också att det är rätt spår att minska och att man vet vad som är naturliga variationen i temperaturen under en mycket längre cykel än några hundra år
 
Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Anna-Maria Långström

    Hej, jag håller med dig i ditt ekologiska och globala tänk. Men undrar dock, finns det idag nån slags renodlad miljövänligautb på gymnasiet? Till barnen som ska bo här år 2050.
    MVH Anna-Maria Långström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.