Enda sättet att ge alla en bra välfärd är genom skatt efter bärkraft

 

Välfärd kan enbart finansieras via skatter. I USA har man världens dyraste sjukvård och den omfattar långt ifrån alla utan i stort sett 48 miljoner saknar sjukvård. Obama vill införa ett system med en sjukvårdsreform som omfattar alla men det möter motstånd kanske till och med i de egna leden om han måste höja vissa skatter för att klara av detta.
 
Det är självklart för mig att ska det finnas en sjukvård så ska den också betalas via skatt och den måste belasta företag och medborgare. Amerikanerna kan inte fortsätt på den inslagna vägen att bara öka underskotten och sedan tro att någon annan ska betala detta.
 
 
De som är oroliga om införandet hänvisar till att det är omöjligt just under en lågkonjunktur att höja skatterna och det skulle bromsa tillväxten. Det är nog snarare så att om folk är friska och kan jobba då finns det bättre möjligheter att få fart på ekonomin för på något sätt ska ju folk tillbaka.
 
Jag tycker också det visat sig att det privata systemet som man har i USA är mycket dyrare och ger inte vård till alla. Det finns många människor och familjer som får mista allt de har då de inte har råd att betala de sjukhusräkningar man fått vid besök.
 
Jag tycker mig se att vi även i Sverige är så smått på väg bort från en sjukvård lika för alla och gemensamt finansierad av alla. Det kommer fler och flera försäkringar som ska garantera vård snabbare och bättre enligt marknadsföringen och ju fler och fler som går genvägar då minskar lusten att finansiera sjukvården via skatt.
 
Det är av den orsaken regeringen inte tillför mera pengar både till kommuner och landsting för att de vill slå sönder den svenska gemensamt finansierade sjukvården och välfärden där det är behovet av vård och omsorg som ska styra och inte plånbokens storlek. Hoppas Obama har kraft och ork att förändra det amerikanska sjukvårdssystemet och skapa en sjukvårdsreform som kommer alla till del
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.