Håller äntligen ett parti i högeralliansen på att vakna ?

 

Kanske håller folkpartiet och Jan Björklund på att vakna till och inse att regeringens politik gentemot Sveriges kommuner kommer att leda till ökad arbetslöshet och sämre välfärd. Pengarna kommer inte att räcka till välfärd och ökade socialbidrag samtidigt som skatteintäkterna minskar.
 
Jag tycker det var bra att Björklund erkänner att pengarna inte räcker till då kommunerna får ökade kostnader för socialbidrag. Det är ju det som sker när fler utförsäkras och då kanske 50 000 mister sin förtidspension. Skattesänkningar gick före välfärd.
 
Björklund föreslog också 10000 utbildningsplatser inom universitet och kommunal vuxenutbildning. Det är bra att han kommer med förslag i linje med vad vi socialdemokrater föreslagit. Jag har fört fram dessa förslag åtskilliga gånger i artiklar och bloggar och blivit bespottade av främst Anders Sellström (kd) men även från moderat och centerhåll.
 
Hägglund (kd) har dock reagerat positivt på Björklunds utspel om mer pengar till kommunerna medan moderaterna däremot inte sagt ett dugg och centern tycker det är fel väg att gå. Vi får väl se vad som händer och vi hade i vår kommunala budget lagt ett förslag om vart pengarna ska gå om regeringen skulle komma med nya pengar.
Etiketter: , ,

En kommentar

  1. PerOlof Johansson

    Beträffande förra inlägget om aktieutdelning och friskolor så var friskolereformen från början sprungen av frustrerade lärare som inte fick undervisa enligt de sätt som de utifrån sin yrkeskunskap trodde på. Nu har det kommit in andra som dansar kring ”guldkalven” inte minst i Umeå där Sjölund som politiker snabbt lärde sig att dra fördelar av systemet. Men Lennart är det inte lite förlegat att hela tiden se alla frågor i ni (förträffliga) och dom (förstörarna). Det är till att vara lite hemmablind eller så har yrket politiker förvandlats till något man försörjer sig på. Det är bestämt vad man ska tycka och så gör man det och borrar ner huvudet i sanden. En politiker tar inga risker, har inget reällt ansvar, behöver aldrig betala ur egen börs om det skiter sig. När 52% av politikerna bestämde sig för att det var vettigt att lägga ner `Ålidhemsskolan ( för att det var för många kvadrat) och bygga en ny för drygt 200 miljoner så är det bara ett exempel på kommunala slöseri med pengar. Ni hade behövt de pengarna NU. Kommunerna i norr hade också haft en extra miljard att ta till om ni inte trodde er vara experter på bio bränslen.
    Visst är det härligt att plocka blåbär?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.