Jobbcoacher ger inga nya jobb

Så ska vi då åter til vardagen efter gårdagens firande av att vi klarat oss utan strider på Svensk mark i 200 år. för min del blir det att gå från den soliga dag vi hade i går till att diskutera isbrytarkapaciteten och hur den kan och bör ordnas i kvarken.

 

Regeringens åtgärder för att råda bot på arbetslösheten är helt otillräckliga och de tror sig lösa problemen med så kallade jobbcoacher.
 
Det är dyrt och det är fel sätt att hantera pengar med detta då det är utbildning och åtgärder som varit viktigast att sätta i sjön. De som provat denna åtgärd har tycket att det varit mycket lekstuga att lära sig fylla i blanketter och säger just att det varit bättre med utbildning.
 
Rapport har granskat de företag som ska hand om coachningen och var 4,e företag gick med förlust förra året och var 5,e hade betalningsanmärkningar
 

6 kommentarer

  1. Krister Larsson

    Du säger att regeringens åtgärder för att ”råda bot på” arbetslösheten är otillräckliga. Kan du förklara hur sossarna, vänstern och miljöpartiet skulle ”råda bot” på problemet. Hela världen är i kris. Obama lägger krispaket och Island har gått i konkurs. Du menar alltså att det går att ”råda bot” i Sverige för detta. Hur? Om du har svaret kan du inkassera Nobels ekonomipris.

    Regeringen har sänkt arbetsgivaravgifter (främst för ungdomar), bolagsskatten och inkomstskatten. Ni har varit emot detta. Ni ville istället redan i höstas kasta in miljarder i General Motors för att de ville ha det för att driva SAAB. Hade ni fått som ni velat hade bolaget garanterat varit nedlagt idag och svenska staten miljarder fattigare.

    Jag ser fram emot när Sahlin, Ohly och Eriksson tar varandra i hand och presenterar vad de vill i regeringsställning. Snacka om katastrof för Sveriges ekonomi.

    Ha en bra dag!

  2. JJ

    Du har helt rätt i att jobbcoacher är bortkastade pengar. Men ni sossar har ju en historia med arbetsmarknadsåtgärder som inte heller är speciellt imponerande! Läste en ledare i VF av din partikamrat Sandlin och hon tyckte att det istället för coacher skulle satsas på den befintliga arbetsförmedlingen, men snälla nån det är ju samma sak, när ska ni politiker lära er att pengar till AF är att slänga pengar i sjön. Har själv lååång erfarenhet av AF:s vuxendagiskurser som INTE leder nån vart, slutsats blir den att lägga ner hela amstrams skulle vara den största vinsten för samhället.

  3. Johan

    Utbilda för jobb som inte finns? Typisk sossemedicin som inte fungerat hittills och knappast lär göra det i framtiden! Hur många akademiker står inte idag och knådar pizzadeg eller städar toaletter?

  4. Bertil

    Svar till Krister Larsson: Allt som sker nu gällande stigande arbetslöshet, sjuka som utförsäkras, socialbidragstagandet som ökar, skyller moderaterna främst och alliansen i allmänhet på finanskrisen.

    När jobben kom vilket förutsades 1.5 år före 2006
    att jobben skulle komma. Då tog sittande regim åt sig alla ära för det. Trots att deras politik inte på något så när fått det minsta utslag.
    Det enda utslag politiken fått i det läget var att folk lämnade a-kassor i massor för att borgarna höjt a-kasseuppgifter samt sänkt ersättningen.

    Nu när det genom finsnskris dålig borgelig politik där syftet enbart rofferi till överklass och övre medelklass.
    Då skyller man allt på finanskrisen.

    Lite balans i det hela vore önskvärt och att man någon gång talade sanning.

    Sannigen är att den fria marknadspolitken inte bryr sig om folk blir arbetslösa, ja inbte om de blir sjuka heller.
    Nån empati eller solidartiet finns inte.

    Det enda som gäller i en fri marknad är att konkurera ut sina motståndare och komma så nära monopol som möjligt.

    Sociala tankar finns inte endast pengar är drivkraften.
    allt detta utmynnade i bolånekrisen i USA som sedan förpestat hela Världen.

    Nu kör våran sittande regim och försöker genomdriva högerpolitiken i Sverige bort med sjukförsäkring, bort med a-kassan. bort med sociala skydd och upphöj den fria marknaden där vinnare ”Takes it all” är det som gäller.

    De satsningar som regering gjort för arbetslösa, för småföretagen för sjuka. är lika med noll.

    Man har ensidigt satsat på sakttesänkningar och mest till de som har mest.
    Thats it!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.