Barn ska inte jobba utan gå i skola, tobaksbolagen är gangsters

 

Den här bloggen ska jag ägna åt saker som sker utanför vårt land men som vi ändå kan påverka.
 
Barn utnyttjas och skadas i sitt arbete. Det finns tusen eller tiotusentals barn bara i Malawi som jobbar i tobaksplantager. Barnen skadas i sitt arbete då de får nikotinförgiftning som motsvarar att röka 50 cigaretter om dagen.
 
De som visat på detta utnyttjande av barn är organisationen barns rättigheter. Det har gått så långt att man till och med sett symtom på 5 åriga barn med nikotinförgiftning. Förgiftningen uppstår när barnen plockar tobaksplantor och nikotinet upptas genom huden.
 
Det är fruktansvärt att barnarbete fortfarande sker runt om i världen och det sägs att det är 80 000 bara i Malawi. FN måste ta tag i detta och världen måste samordnat se till att barnarbete upphör, i samband med barnarbete sker också handel med människor.
Barnarbete är dessutom vanligare i länder där arbetslösheten bland vuxna är mycket hög
 
När det gäller att få bort nikotinförgiftning för barn är ett alternativ att sluta röka eller få en märkning av varor där konsumenterna kan ta avstå från varor som produceras med osunda arbetsförhållanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.